Artur Mas; religió i pastanaga

Arreu del món són moltes les persones que necessiten recolzar-se en alguna religió per esperar un futur millor o senzillament, per viure amb més tranquil·litat el dia a dia. Els catalans, en el camí cap a la independència ens passa una cosa similar. Tots els independentistes som conscients que sense l’espai electoral que ocupa CDC i part de UDC, no aconseguirem la independència a curt termini. Aquest és el principal motiu pel qual són molts els que -tot i trobar-se molt allunyats de CIU- s’il·lusionen cada vegada que el President Artur Mas enuncia alguna data o acord polític.

A aquestes alçades qualsevol persona que tingui la capacitat de no deixar-se emportar per les emocions, sap que el President Mas i CIU mai trencaran la legalitat espanyola per avançar cap a un nou estat.

No poso en dubte que el President Mas avui està convençut que els catalans aniríem millor amb un estat propi. Però com molts entenem que un estat nou només té sentit si el fem més democràtic i amb un model social i econòmic diferent de l’actual, el President i la direcció de CIU només farà el pas si es fa d’acord amb la legalitat espanyola. És aquest punt el que porta a Mas i CIU a calendaritzar metes polítiques per anar guanyant temps i no haver de prendre la decisió final; o trenquem amb la legalitat espanyola o ens quedem on som.

En aquest sentit, guanyar temps els serveix per aproximar-se a les eleccions espanyoles i, d’aquí uns mesos, vendre’ns allò del canvi de majories a Espanya que permeti als catalans poder votar de manera vinculant i legal el nostre futur.

I si, això només està a l’abast dels més creients (i desesperats).

Publicat dins de Política | Deixa un comentari