ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

A POR ELLOS

Les imatges de les forces policials espanyoles sortint de les seves casernes cap a Catalunya i la gent acomiadant amb el crit de “a por ellos” son el resum perfecte de la situació.

Els ellos, significa que evidentment no ens consideren com la resta de l’Estat i es la prova de que som diferents i no formem part d’un Estat on nomes tenim un paper assignat, en cap cas igual amb consideració, respecte, serveis i drets a la resta.
A qui es referien amb “ellos”:

A les tietes que han sortit a les mobilitzacions recents.
Als joves i universitaris que han reivindicat els seus drets.
A les famílies senceres que han sortit durant sis anys consecutius per la Diada amb caràcter festiu i pacífic.
Als votants del Si.
Als votants del No.
Als democrates que respecten el referèndum, però no aniran a votar.
Als catalans d’origen o els que han vingut de diversos llocs de l’Estat.
A les el·lits polítiques establertes.
A les classes populars de la societat catalana
Als lliures de pensament.

En definitiva, la resposta es a tots els catalans per igual que conviuen en el nostre territori, pensin el que pensin i diguin el que diguin, i parlin la llengua que parlin.

Tots nosaltres som “ellos”, un enemic a combatre i que no te dret a sortir del guió establert de submissió pels segles dels segles obeint un estat autoritari que vol els nostres rèdits sense donar res a canvi i ser l’arma preferida per atacar i guanyar vots per tot el territori. Alhora sense drets ciutadans com vam veure amb l’Estatut o hem vist amb les actuacions recents pel gran delicte de voler expressar el nostre dret a votar.

Aquesta es la partida i la sensibilitat que resumeix tot un viatge conjunt durant 3 segles, i alguns encara es pregunten perque volem marxar. Per dignitat i democràcia, simplement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *