ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AEROPORT GESTIONAT DES DE MADRID

General

Fonts properes al Ministerio de Fomento van confirmar què la presencia de la Generalitat de Catalunya a la societat que gestionarà l’aeroport de Barcelona serà només representativa, i sense cap tipus de valor real. La propietat al 100% de la societat serà per el grup creat per AENA anomenat Egaesa, qui nomenarà tots els consellers.

La inefable Magdalena Alvarez, ministra de Foment, i més coneguda per Maleni, valora amb uns 30000 milions els diners que obtindran per aquesta privatització parcial.  La veritat es què de la primera proposta de Madrid on la Generalitat controlaria el 19% del capital, a l’actual on només podrà proposar consellers amb el vist-i-plau del Ministeri i va un abisme, la primera es ridícula i la segona senzillament es insultant.

 

Els partits catalans ja han reaccionat amb indignació davant els rumors de perpetuar aquest model centralista, i què no es viable en cap estat avançat del món, excepte en estats de segon ordre i amb dèficits democràtics tant importants com l’espanyol, què no vol deixar créixer les nacions com Catalunya que estant sota el seu domini, precisament per evitar el seu desenvolupament no depenent del mercat interior, i afavorir la gran metròpoli madrilenya com a centre de tot l’Estat.

 

Recordo l’acte de la societat civil reclamant un fet tant evident en qualsevol lloc del planeta, com la gestió propera dels aeroports com a millor manera per fer-los créixer, i per contra s’han trobat amb el silenci d’en Zapatero, i un cop més un incompliment en forma de canviar tot per no canviar res i on tant sols el PSOE-C atribueix les filtracions a un buròcrata preocupat pel seu futur, però que no es faran realitat, i la veritat es que l’únic cert es què el seu paper en el Congrés serà el que marcarà el president espanyol, i que no coincidirà amb els interessos catalans, encara què això hores d’ara ja es una evidencia que ningú pot discutir.

 

Es una altra presa de pel per tallar les poques oportunitats què li resten a Catalunya de treure el cap, i posi el que posi l’Estatut, ja no importa, ja què es paper mullat sense cap valor, i tant sols ha servit per posar fi a la via autonòmica.

 

No es podia esperar res més d’un estat que s’alinea amb Sérbia i Rússia per no reconèixer Kosovo en contra de la resta de països, i per motius totalment interns, cosa què es positiu per l’independentisme, aquests passos de l’Estat per no revifar-lo, vol dir què el valoren i li donen importància, i no la d’un sector residual com ens volen vendre.

 

El procés va cremant etapes, i aquest menyspreu constant no fa res més què accelerar el tema, i com ha dit en Jaume Sobreques, ex senador, i membre del PSOE-C, en un acte de la PDD, què com a català te el dret que el seu país sigui independent, i on només hi ha dos vies, la sentimental, perquè em dona la gana de què el meu país sigui normal, i la racional perquè ha estat permanentment incompresa i agredida per l’Estat, esdevenint un país subjugat.

Aquestes afirmacions venint d’un membre d’un partit clarament unionista tenen el seu valor, i son el símbol del canvi  de cada cop mes gent què no vol més pactes i negociacions inútils amb els seus botxins, sinó fer el seu camí en plena llibertat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *