ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AMB EL NAZISME A LA BOCA

Durant el procés independentista, democràtic i popular a Catalunya quants cops ens hem sentit dir la paraula nazis, una paraula sembla preferida i dita per molts actors diversos però amb el convenciment que enyoren la dictadura franquista i el seu mirall amb el regim nazi o que banalitzen un terme terrible sense solta ni volta.

Avui ha tornat a succeir, concretament a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio amb en Jordi Garcia- Soler, un dels participants, va ser primer responsable del gabinet de comunicació del PSC i posteriorment ha encadenat diversos càrrecs de confiança en diferents Consells de Televisions sempre a proposta d’aquest partit. Aquest personatge ens diu que la Llei de Transitorietat que pot aprovar el Parlament català es similar a la Llei Habilitant del Règim nazi, exactament igual. Davant les peticions de retirada de l’afirmació per part del presentador, ho ha afirmat tres cops més.

Aquesta llei que es refereix, es de 1933 i va permetre Hitler assumir el poder total en detriment del Parlament Alemany i que els historiadors marquen com inici del règim nazi que va portar a la Segona Guerra Mundial i l’horror creat.

Realment cal estar malalt per fer afirmacions a la lleugera com aquesta o amb un sentit de la responsabilitat nul. El tertulià crec ha traspassat totes les línies étiques per ser acomiadat per sempre en qualsevol tertúlia. Una cosa es la pluralitat d’idees i els seus arguments i un altra fer apologia del nazisme amb comparació amb l’independentisme.

No es de rebut unes paraules dites amb calent i a correcuita, però podrien ser enteses si hi ha rectificació, però en Jordi Garcia s’ha negat tres cops a retirar-les amb tota la fredor que requereix el tema. Francament ja n´hi ha prou de comparar un procés exemplar i democràtic, on els nostres representants davant la negativa de l’Estat a dialogar per cap dels mitjans possibles ha hagut de crear unes lleis que siguin la base en el primer moment si la resposta del Referèndum es positiva, es a dir si ho decideix la gent per majoria i no entrar en un buit legal que ho dificulti, suposo que pel tertulià això es exacatament igual que un cop d’Estat militar amb en Hitler al capdavant i tot l’horror i vergonya per la humanitat que va portar desprès.

Sempre amb el nazisme a la boca per no poder defensar amb arguments la seva posició legitima, segurament seria demanar massa.

  1. A les tertulie es solen dir moltes tonteries i falsetats. Tanmateix, a la mateixa tertulia on aquest senyor ha dit aquesta animalada, també se n’han dit d’altres (com es pot llegir a la noticia de Vilaweb, i tampoc no han estat retirades). Uns llençen al cap dels altres a Hitler, i els altres llençen a Franco… No crec que l’acomiadament sigui una bona solució (a més de caure en la censura, donarien arguments a l’Estat espanyol per titllar als mitjans de comunicació públics catalans de totalitaris).
    A més, si els tertulians haguessin de ser despatxats per les tontèries o les falsetats que diuen, no podrien haver tertulies (tots els tertulians haurien de ser acomiadats; això sí, després dels periodistas que condueixen les tertúlies).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *