ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CHACON I MONTILLA: SENSE VERGONYA

General
Si hi ha algun partit, profundament desorientat, i que sembla no haver entes res, aquest es el PSOE-C, el seu líder Pere Navarro, defensava el dret a decidir amb una reforma constitucional en el seu programa, i al dia següent el líder espanyol Rubalcaba, el desacreditava negant aquest dret. Ara veiem dos pesos pesats com la Carme Chacon renegant del mateix dret, i amb insults als independentistes catalans, també l’expresident Montilla parla de que Franco també feia referèndums, una modalitat preferida dels dictadors. Tot un joc de desproposits d’aquests personatges que juguen a veure qui la diu més grossa amb opinions inacceptables amb un estat democràtic. Mentrestant la Unió Europea ja insta a Espanya i Catalunya a pactar com seria un estat català a la UE i les condicions. Veure per creure.

Efectivament, segons el portaveu de la Unió Europea, l’opinió oficial sobre la independència catalana no ha canviat , i nomes es pronunciarà amb una petició d’un estat membre, i demana una negociació entre Espanya i Catalunya per la separació i aspectes europeus, com el nombre d’eurodiputats de cada part per posar un exemple, i tancar així les mentides que dia si, i dia també va escampant l’Estat espanyol sobre la nostra expulsió europea. Per altra banda la Carme Chacon ha trencat el seu silenci per desautoritzar  el dret a decidir de Navarro, i titlla els independentiste de fanàtics sense escrúpols, apart ens diu que per canviar la Constitució l’hem de votar tots els espanyols, i qualifica de mentida l’espoli fiscal català, i el dret a decidir, aquell que s’exerceix cada quatre anys, tot això en els mitjans de la caverna, i disposada a tot per arribar al cim del PSOE aprofitant la situació delicada de Rubalcaba. També l’expresident Montilla ha volgut posar cullerada, i relaciona Franco i els referèndums, rebutjant el dret a decidir català, i oblidant la seva participació a la manifestació del 10 J que apostava pel lema “nosaltres decidim, som una nació”.
Realment, aquest filó al qual s’han aferrat amb totes les forces i desesperadament l’Estat espanyol sobre la nostra exclusió d’Europa, cada dia que passa queda més en evidència, ja no per les declaracions com les que hem sentit avui instant a negociar les dues parts, sinó perquè no s’entendria un espai de defensa de la democràcia com la Unió Europea, expulsant uns ciutadans d’un territori seu pel simple fet d’exercir pacíficament i democràticament el seu dret a decidir el seu futur. Crec que no entra al cap de ningú, lleis a banda, i deixant les ments malaltisses i obsessionades espanyoles. Molt més aprop, veiem com un líder d’un partit desorientat es desacreditat constantment, i es fa l’orni donant entendre un desgavell considerable en una formació que fa temps que viu en un altre planeta sense rumb establert. Carme Chacon ha tret el més ranci de la seva persona, res de nou per altra banda, i ha escollit el seu habitat natural, Madrid i els mitjans de la caverna per guanyar punts per la seva carrera política, negant el dret a decidir dels catalans, titllant de fanàtics els independentistes, quedant clar que el seu pedigri democràtic es sota mínims, i per si no en tenia prou va seguir mostrant el seu odi per Catalunya titllant de mentida l’espoli fiscal, cosa que fins hi tot amb les úniques balances fiscals publicades per l’Estat quedava ben pales, i hores d’ara no nega cap economista amb cara i ulls, apart utilitza el truc d’equiparar dret a decidir amb les votacions pels representants sobirans cada quatre anys, i sap prou be o hauria de saber, que això tant sols es una part de la democràcia, i que la ciutadania te el dret a ser consultada sobre les decisions fonamentals com qualsevol democràcia real ha de fer, clar que per entendre la democràcia, primer s’ha de ser democrata, i alguns o no ho han estat mai o han perdut la memòria.  Igual o més baix ha caigut l’expresident Montilla comparant Dictadura i referèndums, es de tant baixa qualitat les seves paraules, que fan mandra fer un comentari, però se’ns dubte dona una idea precisa de les qualitats d’aquesta persona, i el seu tarannà democràtic inexistent, i per suposat no aplicable en cap cas a Catalunya.
En definitiva, l’altra cara dels populars, sembla que ha iniciat una competició per veure qui supera a qui, això si, amb un enèmic comú: Catalunya i el dret a decidir.
 1. No cal accedir a la independència a través de un referendum,

  primer s’hauria de fer amb una declaració unilateral

  de independèndecia dels seus representants democràtics

  al Parlament de Catalunya.

  La mateixa Constitució espanyola va ser aprovada en referendum

  auspiciada des del régim dictadtorial proppassat

  a canvi de una democràcia ‘formal’

  on tot el principal restava gaire bé igual, lligat i ben lligat

  per què l’Estat espanyol pugues accedir a les institucions europees.

  s’hauria de fer una declaració d’independència al 

  Parlament de Catalunya, 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *