ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CLAVEGUERES I AUTOINCULPACIONS

Dues imatges poderoses veiem aquestes últimes hores i que defineixen el moment i les actituds d’uns i altres. Per un costat la Fiscalia anticorrupció arxiva la causa contra Xavier Trias per no trobar cap prova, cosa que hauria de fer dimitir el Ministre Fernandez Diaz i els seus tripijocs contra Catalunya un cop si i l’altra també. Per un altre costat les cues de la gent per l’autoinculpació per la querella del 9 N que contrasten amb les actituds dels nostres partits que mantenen aturat el procés cap a la llibertat i la democràcia.

Efectivament, el Ministre, la UDEF i el pamflet El Mundo han quedat un cop més en evidencia ja que no han trobat cap prova del compte a Suïssa de Xavier Trias. Les pressions internes del Ministeri de públicar aquesta notícia uns dies abans del 9 N ens fa veure on son les famoses clavagueres de l’Estat.

De fet en qualsevol Estat democràtic aquest Ministre amb antecedents familiars franquistes ja hauria presentat la dimissió. No es el primer cop que avala informacions sense comprovar i fa tot un seguit d’intencionalitats polítiques com les mateixes acusacions al President Mas abans de les darreres eleccions catalanes i altres casos tractats amb tota la mala fe quan es tracta de Catalunya.

Tanmateix, hem vist com les cadenes i opinadors espanyols tracten de bajanada sense sentit les autoinculpacions, però alhora i repetint el que ja van fer el 9 N hi donen tota la solemnitat i importància possible. Se’ns dubte no han pait encara que el 9 N l’Estat no va controlar Catalunya, i aquesta va exercir el seu dret a decidir desprès de 300 anys, i ara la historia es repeteix, sabent en el fons que res tornarà a ser igual, i que les seves amenaces han quedat a ulls de tothom en paper mullat.

Mentrestant gairebé al Nadal i els nostres partits amb el fre al procés i començant a esgotar la paciència de la societat catalana que vol seguir endavant i no vol entendre de lluites partidistes que ningú pot entendre en aquest moment històric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *