ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CONTRADICCIONS

Aquestes últimes hores crec que hi ha hagut una relliscada al Govern Català que no ens podem permetre i que per tant cal assumir per no tornar repetir. El president proposa una Consulta de Barcelona World per les comarques implicades i el Vicepresident Oriol Junqueras la proposa per tota Catalunya. La responsabilitat ha de ser màxima sempre, però ara encara més. Per altra banda un fet que m’indigna profundament, no soc creient de cap confessió concreta i s’ha de denúnciar un cop més a l’esglèsia catòlica per realitzar una missa en homenatge als caiguts i herois de la Division Azul amb el suport i col·laboració de la mateixa de totes les entitats feixistes. Francament aberrant.

Pel que fa al primer tema. La idea de fer una consulta als més afectats, el territori la trobo ideal i hauria de ser pràctica habitual amb l’exemple de Suïssa amb centenars de consultes durant l’any i la corresponsabilitat de la ciutadania en els temes que els afecten. Sense entrar a valorar com ha de ser el projecte final, on ahir precisament Hard Rock feia públic la intenció de fer un centre turístic amb una gran inversió dins aquest projecte, i on amb un bon disseny pels llocs de treball a crear, la seva qualitat i una bona solució medi ambiental ho trobo positiu, més enllà dels puristes que sembla voldríen un territori sense grans complexes com aquests, sense indústria i vivint suposo de l’aire del cel. El preocupant es aquesta diferent opinió envers la consulta que com deia no pot tornar a passar. Si som coherents, crec que tal com defensem que un referèndum sobre Catalunya tant sols hauria de ser a Catalunya, com seria lògic i normal, aquesta normalitat hauria de ser la mateixa per aquest projecte on les comarques afectades hi haurien de donar la seva opinió i no la resta. Es com si el bloc de davant de casa meva opina sobre el color de les parets de l’entrada del meu edifici. Seria pervertir un resultat i la voluntat popular.

Per altra banda, al cementiri de l’Almudena ha acollit la missa indicada pels que van lluitar al costat de les tropes de Hitler i amb el suport de la Falange i altres moviments feixistes. De fet militants d’aquestes organitzacions van vigilar l’acte per prohibir l’entrada a periodistes o intrusos en una cerimònia oficial de l’esglèsia en la capella d’un cementiri públic. Tot un desgavell d’una entitat religiosa massa sovint alineada amb el feixisme, el terror i la condemna a la democràcia de bracet d’aquells que l’han combatut per la força. l’Estat potser hauria de penalitzar aquests actes, retirar subvencions i pactes acordats i demanar a la religió que compleixi el seu paper, que no es polític i molt menys al costat del feixisme més ranci.

Contradiccions que no podem consentir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *