ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CORATGE

Ha arribat l’hora del coratge, ahir en la reunió de Junts Pel Sí, dos diputats deien que ara ja no es hora de debatre cap full de ruta, sinó d’executar-lo. Tota una màxima que cal aplicar.

Entenem les pors, les grans pressions, en bona part d’un Estat espanyol cec d’odi i amb pràctiques allunyades de qualsevol democràcia moderna i que es creu amb barra lliure per perpetrar un cop d’estat sense precedents i liquidar el tema català d’una vegada per totes amb el que millor entenen, la imposició i humiliació sense presoners. Ahir el President espanyol ho va deixar molt clar, el 155 ja no te marxa enrere, ni amb eleccions ni amb res. Un clar avis per aquells que encara veien rectificacions amb dialeg i renúncies.

Tanmateix, les el·lits catalanes de sempre i els seus representants voldran protegir els seus negocis amb Espanya fins al final i veuen amenaçada aquesta vida amb el trencament definitiu de la nostra pertinença Espanya. Veiem declaracions i pressions que busquen evitar uns fets que ja son de caixa o faixa. Ho sabiem, qualsevol submissió de tants i tants anys provoca que alguns en treuen beneficis i en fan el seu mode de vida sense importar el conjunt de la ciutadania, i Catalunya no es diferent.

Fa llastima escoltar ahir des de diversos ministre com la no anada del President Puigdemont era interpretada com la seva manca de voluntat de dialeg obviant tots els gests i peticions des de la part catalans fins l’últim moment i que han estat despatxats amb un cop de porta cada cop i un menyspreu a la societat catalana. Una mentida més d’aquesta postveritat que ha argumentat l’Estat en tot aquest procés i que a escala internacional provoca estupor encara no manifestat de cara enfora, però que ha deixat la imatge espanyol molt en entredit si es que encara no ho estava.

Ara toca coratge, valentia i el pas decisiu. Sabiem tots que aquest era l’objectiu i finalment arriba. El Parlament i el Govern complint el mandat democràtic encarregat amb l’aval del referèndum i la ciutadania disposada a defensar el nostre nou estatus fins al final.

Pels grans canvis, sempre calen assumir riscos, i Catalunya ha arribat a aquesta cruïlla, que un cop validada, comportarà canvis d’escenaris tant a nivell internacional, com intern que ara en alguns casos son difícil de preveure, però que en qualsevol cas i com des del principi del procés. La gent va començar i la gent posarà el seu final.

Coratge, el moment ha arribat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *