ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DECISIÓ FINAL: CONSULTA O ELECCIONS AMB DUI

La reunió d’ahir dels partits va servir per tornar a fixar una següent reunió per la propera setmana que ja s’anunciat com decisiva.
La veritat es que els partit han de ser conscients que tant per qüestió de temps com per respecte a la població toca fer un pas valent.

Si es decideix fer la consulta el 9N, cal activar tota la maquinària electoral a ple rendiment, buscar solucions als impediments que hi pugui haver en alguns llocs, un anunci oficial per informar a la població i obrir el debat als mitjans i als carrers, no de si votarem o no com fins ara, sinó d’arguments de partidaris del no i de partidaris del si com tocaria i ja fem tard. Cal assumir les conseqüències i les reaccions espanyoles furibundes en aquest sentit, on veiem com cada dia que passa la democràcia de fireta queda més al descobert, amb decisions com la del Jutge Santiago Vidal que podria quedar inhabilitat simplement per defensar la independència i omplir el seu temps lliure amb el que més li plagui.

En cas contrari, si es veu que els obstacles i les garanties democràtiques son insalvables i no guanyaríem res fent unes consultes populars segona part, cal demostrar el sentit d’Estat, convocar eleccions de caràcter plebiscitari, on els partits units en una llista amb gent de la societat civil inclosa diguin ben clar que obtenir la majoria voldrà dir una Declaració d’independència al Parlament i posteriors negociacions amb el Govern espanyol i comunitat internacional. Naturalment també caldrà explicar molt bé aquest pas a la societat catalana que espera i anhela que la seva veu s’escolti.

No es temps d’indefinicions, els partits han d’entendre el moment historic que vivim i el que la societat reclama. La resposta de l’Estat com deia, la veiem cada dia que passa. Espero i desitjo qua els nostres representants siguin dignes de la responsabilitat que tenen a les seves esquenes. No toquen retallades, ni casos Pujol, ni models socials, que també. Ara toca principalment decidir el nostre futur com a país, i amb això ens ho juguem tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *