ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DEDIDEIXO DECIDIR

General

A l’abril del 2007 va començar una campanya de signatures  convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir i la Plataforma Sobirania i Progrés per reclamar la capacitat del govern català de convocar referèndums sense permís estatal, i avui s’ha fet entrega simbòlica de les recollides en un acte de final de campanya.

Un bon equip de voluntaris i entitats han anat per totes les comarques  recollint les signatures, i sortint al carrer en dies determinats i propicis per aquesta causa. De fet la campanya ha sofert una important retallada per part del govern central, i les seves autoritats judicials ja que el principal dia de recollida s’esperava fos el del dia de les ultimes eleccions on al costat dels col·legis electorals es volien desplegar les paradetes per les signatures, i van ser prohibides, moltes d’elles obligades a plegar, i d’altres traslladades a llocs amagats i de menys repercussió.

 

Tot i els entrebancs es parla de entre 50000 i 75000 signatures, que tot hi ser un volum considerable, em semblen escasses pel temps emprat, malgrat els entrebancs, i que reflexa una mica la desafecció catalana provocada per la seva classe política, i el convenciment de que qualsevol iniciativa d’aquest tipus serà rebutjada en el parlament català, i evidentment amb l’espanyol, on no te cap possibilitat de tirar endavant com s’ha vist recentment en el cas basc.

 

Els participants han aprofitat per demanar una resposta contundent del govern català a la retallada del TC a l’Estatut, què fugi d’aquestes paraules buides d’unitat que sentim tots els dies, i aquesta passivitat davant les humiliacions que provenen de Madrid, i s’ha reclamat una consulta per validar l’Estatut que en surti  com reclama el mateix Maragall.

 

Personalment, crec que no es la millor opció, ja que els graus de mesquinesa en aquesta consulta cas que fos autoritzada per l’Estat, cosa que dubto moltíssim, podria donar el cas de que mes d’un partit defenses el si com a mal menor, i per no arriscar gens ni mica tot hi jugar-nos el futur del país. Crec que en cas de consulta es podria fer o be lligat amb unes eleccions i amb un compromís d’un o mes partits a defensar el dret a decidir del poble català i aplicar-lo,  o be amb una consulta paral·lela autoritzant a la Generalitat a engegar un procés d’alliberament nacional donat que la via autonòmica estaria morta, i la via federal es una utopia.

 

Aquestes opcions crec que donarien pas a un salt endavant en el nostre anhel per l’Estat propi, i una posada en evidencia de l’estat espanyol davant de tota Europa pel seu tarannà totalment antidemocràtic,  i poc digne del segle en que vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *