ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DEMOCRÀCIA INHABILITADA

La sentència d’ahir a Mas, Ortega i Rigau amb la seva condemna en forma de inhabilitacions per desobediència i innocència per prevaricació es un nou cop a la democràcia i a un sistema corrupte i maldestre que no pot donar lliçons de res i menys a la ciutadania que el pateix i que veu les seves llibertats amenaçades.

De fet, ahir van inhabilitar més de 2 milions de persones que van participar com a voluntaris a l’organització del 9N i exercint el seu dret a vot. Com va dir el President Puigdemont “Allò que la justicia espanyola ha condemnat ho indultarà el poble de Catalunya en un referèndum”.

La imparcialitat del Tribunal es una quimera que ja fa temps va saltar pels aires i per tant ha quedat desligitimat sense remei. Ho ha fet quan ha estat utilitzat pel Govern espanyol com a arma per evitar solucionar els problemes polítics amb política i s’ha optat per la via de la repressió contra el mateix moll de l’os d’un sistema democràtic, per suposat ho es quan el Govern espanyol no ha complert cap de les resolucions del TC favorables a la Generalitat. Concretament en son 26 interposades per la institució catalana i que un cop resoltes han quedat amb paper mullat.

Vull dir, amb tot això que la imparcialitat i la justícia es totalment fora de lloc. Per altra banda i en definitiva ningú s’imagina independentment de les notificacions més o menys clares rebudes, que en una democràcia normal es condemni uns representants del poble per donar veu al mateix sense vinculació directa amb el resultat. Es com validar que els representants i la societat que representen son dos coses separades, i que l’estat de dret serveix per emmudir la població.

Els tribunals espanyols i concretament el TC ja va creuar la línia vermella quan va invalidar un Estatut català el 2010 ja validat per la població catalana amb el seu vot. En aquell moment les regles del joc van quedar trencades, i la democràcia invalidada, cosa que ha permés veure judicis de vergonya com el que ens ocupa i els que vindran.

Aquest indult esmentat pel President es el motor que ha de fer que una societat mobilitzada i conscient dels seus drets i uns representants que no poden fer cap pas enrere, ha de permetre trencar aquest mur que el món ja comença a denunciar i que de cap manera podem permetre que es mantingui dret molt de temps més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *