ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DESCONNEXIÓ A MADRID

A Madrid bufen aires de desconnexió, la negació a grup parlamentari a l’antiga Convergència es el darrer episodi. Aquella polèmica dels vots deixats a la Mesa Popular, cal dir que legitimament a canvi semblava ser de visualització en forma de grup que per llei no li corresponia. Ara un cop tancada la porta i enterrat definitivament el peix al cove com diu en Salvador Cot, no estaria malament que Esquerra i PDC pactessin alguna mena de visualització, que si fem cas a les proclames, tot es per la independència i no pel partit a Madrid en un periode apart curt. Potser ara seria l’ora de demostrar aquestes afirmacions amb fets.

Madrid desconnecta dels exconvergents

per Salvador Cot
Potser calia l’última lliçó del Grup Mixt per fer entendre a una part de la vella Convergència que el Partit Demòcrata Català ja no té marxa enrere. De fet, ni tan sols pot esperar la més mínima possibilitat de clemència per part d’un règim que interpreta que necessita ser implacable per salvar-se. Els vuit diputats que se’n van als últims escons de l’hemicicle formen part de la majoria al Parlament de Catalunya, però ja no seran acceptats mai més com aquella Minoria Catalana que pidolava peixos rere un cove.

Per si fos poc, la història d’aquest grup parlamentari avortat és especialment humiliant perquè el PP va rebre a compte els vots dels diputats del PDC per a, més tard, negar-se a complir la seva part del tracte. Tot plegat, un desastre que tindrà conseqüències polítiques a l’interior del nou partit que sorgeix de l’autoenderroc convergent. Un partit que va a l’enfrontament no pot pretendre que li serveixin les velles martingales de Duran Lleida i els seus antecessors. A aquestes altures, la Ramoneta hauria d’haver estat més puta i estalviar-se de posar-hi el llit.

La marginació del PDC és una mala notícia per al partit i, essent realistes, que un partit independentista perdi recursos i presència institucional no contribueix en res al procés. Però clarifica del tot el context i la situació: Madrid ha desconnectat dels exconvergents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *