ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIGNITAT O VICTÒRIA

Aquestes dues paraules molts cops van lligades i altres no. Malauradament els catalans tenim per costum fer les coses impecables i buscar que la nostra raó sigui immaculada, però deixem a la segona part la victòria final. La història en va ple.

Ahir gran lliçó del vicepresident legítim, l’Oriol Junqueres davant el Tribunal inquisitori, deixant clar la defensa del vot, de la democràcia i de l’independentisme com a millor formula pels ciutadans i no per enfrontar ningú, amb el seu verb habitual i la pedagògia de professor d’Universitat va deixar en ridícul a una Fiscalia que cal dir de baix nivell. En Quim Forn, va optar per rebatre els arguments tècnics sobretot del seu àmbit, els Mossos i els operatius de l’1 d’Octubre, i la veritat es que va ridiculitzar les falses acusacions del Tribunal amb dades i documents que haurien d’avergonyir al mateix, però com deia al principi, ells nomes valoraran el resultat final, per cert, i malauradament crec ja escrit de fa temps.

Una cosa fa mal de sentir, i no es el primer cop, tractar l’1 d’octubre i la Declaració d’Independència com actes simbólics sense cap valor formal, i això fa mal i la sensació de frau i engany al poble ens envaeix. Crec eren i son els nostres representants amb un objectiu clar validat a les urnes, un full de ruta amb unes lleis aprovades al Parlament amb tota la legalitat, i un resultat a pesar de la violència policial fora de dubte, amanit amb una Declaració votada al Parlament encara que tard. Un poble que va fer tot i més per protegir les urnes i el vot i que estava disposat a fer el que calgui al carrer per defensar el resultat i que ara no se’l pot dir que tot era simbòlic, en tot cas li podrien dir per exemple al Roger Espanyol i la perdua del seu ull i tants i tants casos.

No ens mereixem que juguin amb un poble que creu el que fa. Dit això, ens caldran moltes explicacions i sobretot saber cap on anem i el més important que volem fer. Ara a l’abril i haurà unes noves eleccions espanyoles i tornarem a veure la implicació dels partits catalans en una nova mostra contradictòria pel poble i de suport al caràcter simbòlic de tot plegat. Com deia el poble va fer tot per la victòria i ara no es mereix seguir per aquest camí. Te la dignitat i vol la victòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *