ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CAS DE CLARA PONSATÍ

General
El ministre espanyol d’Educació veta a una professora catalana amb càtedra Príncep d’Astúries a la prestigiosa Universitat de Georgetown, casualment favorable a la independència, i amb una participació en un programa a Al-Jazeera dedicat al procés sobiranista català i en el vídeo Stop Espoli impulsat per la fundació Catdem. De fet li han negat la renovació en un nou cas de xenofòbia i guerra bruta de l’Estat espanyol contra el procés democràtic català.

Wert segueix la seva croada, i han impedit la renovació al capdavant d’aquesta càtedra per simples motius d’opinió. De fet Ponsatí va demanar el mes de novembre la renovació per un any, cosa normal ja que signen per un any, ampliable a un altre. El passat Nadal la professora va ser convocada a una reunió a Madrid on els patrocinadors de la Fundació Endesa li van assegura que sabien de la inquietud a nivell governamental espanyol, cosa que es va sumar a la revelació del cap de departament de Georgetown on en una conversa amb l’ambaixador espanyol, aquest va dir que no estava d’acord amb les opinions de la professora, responent que era lliure de tenir-les. Unes setmanes desprès el ministeri va comunicar a la universitat que només estarien un any. De fet el ministeri diu que es el procediment habitual, cosa que els predecessors van ser renovats sense cap concurs, i algun simplement anunciant la intenció de seguir. Ponsatí també ha denunciat que havia proposat activitats a l’ambaixador espanyol que van mai rebre resposta, i ara hi haurà una vacant per primer cop durant tot un any.
Efectivament, un nou cas de comportament antidemocràtic de l’Estat espanyol amb Catalunya, i que demostra que es a nivell global. De fet la major preocupació de l’Estat es impedir la internacionalització del conflicte, i per això les seves ambaixades i diplomàtics, curiosament pagats en part amb els nostres impostos dediquen part del seu temps a impedir la llibertat catalana i el coneixement de la nostra realitat per tot el món. 
El cas de Clara Ponsatí, amb aquesta prestigiosa càtedra, se’ns dubte per la seva vàlua acadèmica ha xocat frontalment amb les seves opinions personals, que es veu també han d’estar amb sintonia amb el govern espanyol. La simple denuncia d’un espoli que ja va ser demostrat l’única vegada que els números van sortir del Ministeri, i causa fonamental amb el nostre empobriment i pèrdua del nostre estat del benestar han estat suficients per fer d’una manera barroera una no renovació amb unes excuses que mai havien estat aplicades.
La mateixa imatge de l’Estat espanyol davant la Universitat americana quedarà per sempre més tacada, i segurament ajudarà a prendre consciència dels nostres anhels de fugir d’aquesta farsa democràtica, que realment tant sols persegueix com objectiu el pensament únic i la persecució de qualsevol diferència i qualsevol procés democràtic com es el cas català.
Una nova víctima, segurament no serà la darrera, però que marca el tarannà del ministeri, i que simplement vol tapar boques, cosa que la societat catalana ha d’impedir amb el seu clam i exigència de seguir amb el procés fins al final, per durs que siguin els atacs rebuts i la guerra bruta esmentada.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *