ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CERCLE D’ECONOMIA I LA CAIXA, L’ENÈMIC A CASA

General
 

El cercle d’Economia presidit per Josep Piqué rebutja un concert econòmic per Catalunya, ja que seria inconstitucional, i no garanteix la solidaritat que sempre ha fet bandera el nostre territori. Per altra banda tant CIU, PP com PSOE-C, rebutgen la comparaixença del President de La Caixa a la comissió d’investigació creada per investigar les caixes, tot i els 5 mil milions i 300 mil famílies enganyades en les preferents, i que queden en segon terme davant els interessos dels partits i l’entitat financera.

 

Realment tot hi que segons les enquestes una gran majoria de la ciutadania estaria a favor del concert econòmic, el cercle d’Econòmia presenta un document de rebuig ja que es inconstitucional, i amb un defecte d’origen,que es la manca de solidaritat, i que contradiu l’esperit català. Per això demanen un model que respecti la ordinalitat per no perdre posicions, i una reforma de l’estat de les autonomies que no sigui regressiva. El model basc i navarrès deixen clar que no el podem aplicar, ja que Catalunya sempre ha deixat clara la voluntat de contribuir a la solidaritat, i demana un ampli consens semblant al pacte constitucional. Per altra banda tant CIU com PSOE-C i PP han impedit la comparaixença d’Isidre Fainé, president de La Caixa i dels altres bancs que més participacions preferents han emés. Apart no es podrà investigar la liquidació del model de caixes catalanes amb el silenci precisament de la Caixa, curiosament al consell d’administració de l’entitat hi ha destacats polítics dels tres partits, i aquesta ha concedit crèdits a aquests partits en condicions molt favorables. De fet l’escàndol de les preferents constava d’una lletra petita de més de 100 pagines, i va afectar a més de 300 mil famílies. Per no parlar de les inversions de la Caixa en grans empreses endeutades que deuen més de 200 mil milions a l’entitat, i que impedeix precisament donar crèdit a petita i mitjana empresa.

Efectivament, aquest lobby econòmic català al servei de l’estat espanyol, i totalment d’esquena a la ciutadania catalana i els seus interessos, rebutja un model de concert econòmic per la seva inconstitucionalitat, suposo que si ho es per País Basc i Navarra, també hauria de ser lícit per Catalunya, en qualsevol cas primer son els nostres interessos, i després les lleis, no a l’inrevés, i per la manca de , diu una de les nostres voluntats de sempre, m’agradaria saber on ho posa això, jo particularment no tinc cap voluntat de ser solidari per imposició i abusivament i menys amb qui no s’ho mereix, i menys si això suposa un perjudici per la nostra població i territori. De la manera que Piqué enfoca el tema, es com una condemna on es més important el benestar de la gent d’altres territoris que el nostre propi, i això es inadmissible, i fruit del nacionalisme espanyol del personatge que hauria de pensar en canviar el nom de Cercle Català d’Economia a Cercle espanyol d’Economia, crec que li escau molt millor. Per altra banda la comissió de les caixes queda totalment inútil davant aquests vetos als principals acusats, que precisament tenen molt ben agafats als partits polítics, amb alguns dels destacats al Consell d’Administració, i crèdits favorables concedits a canvi de favors que tard o d’hora es paguen. Així doncs el frau de les preferents quedarà en no res i els damnificats desatesos i indefensos per la voracitat del poder del diner. Una entitat que sota l’aparença dels seus fins socials amaga autèntics fraus com aquests, i un poder absolut en el territori, on per cert ha desaparegut la competència amb una liquidació del model vergonyosa, pel silenci dels partits. Es el clar exemple de la podrida societat on vivim, i el model que hem de pagar entre tots per beneficis d’uns quants com sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *