ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CINISME DEL PODER JUDICIAL

Les clavegueres de l’Estat han tornat a actuar, aquest cop el sistema judicial que en un comunicat troba intolerable les concentracions que avui han acompanyat als membres imputats del Govern català per posar les urnes el 9 N i les posteriors arreu del país per coacció a la Justícia. Diuen que la independència judicial no es un privilegi dels jutges, sinó una garantia per els ciutadans. Veuen inadmissible que representants públics del Govern encapçalin les protestes. El Govern espanyol també ha criticat la posició catalana amb el menyspreu habitual.

Una tàctica del cinisme habitual es voler fer passar el botxi per víctima, i en aquest cas el ridícul es de nota alta. El sistema judicial espanyol es totalment polititzat. Cal recordar que Sanchez Camacho va ser la que va anunciar aquesta querella amb tota la satisfacció quan el poder judicial ni tant sols s’havia pronunciat. També podríem recordar que els Fiscals catalans no van trobar cap indici de cas per falta d’arguments i posteriorment el canvi ha estat com de la nit al dia dirigit pel Fiscal Torres Dulce des de Madrid i ordenant el canvi a la part catalana amb dimissió inclosa del primer segons confessava per les ordres continuades i pressió del poder polític espanyol.

Son nomes dos recordatoris de com funciona un estat corromput i un sistema judicial que no pot donar lliçons de res. Una separació de poders inexistent amb exemples tant greus com la militància popular del President del TC. Com gosen a parlar de coacció pel simple fet d’acompanyar uns imputats per complir el clam de la societat catalana i posar les urnes, peça fonamental d’una democràcia, per cert menyspreada i qualificada de butifarrada sense sentit. Ara resulta que això ha comportat una querella i te tota la importància del món, en que quedem.

Aquesta vergonya democràtica i nou atac a les institucions catalanes mereix aquesta resposta i no admet cap lliçó de qui precisament no en pot donar per les seves actuacions i per la realitat que hem vist augmentada en aquests temps del procés català.

Alhora es una nova mostra del tarannà espanyol, voler solucionar un problema polític utilitzant el sistema judicial com un arma. Un gran cinisme que no mereix massa comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *