ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL NOU 9 N

Les primeres valoracions que es poden fer de la compareixença del President Mas, crec que son positives. Primer de tot, cal deixa molt clar que si no es pot fer un referèndum tipus Escòcia per decidir amb totes les garanties el nostre litigi, bàsicament i exclusivament es culpa del poc o nul tarannà democràtic de l’Estat espanyol representat pel seu Govern i no per la part catalana que ho ha intentat de totes les formes possibles.

La segona consideració, es que la Consulta suspesa cautelarment pel TC, i en base al Decret i la Llei de Consultes, per qüestions logistiques i pals a les rodes constants era pràcticament impossible dur-la a terme amb un mínim de garanties. Arribats a aquest punt i si es possible amb aquesta nova formula, servirà pel que inicialment havia de servir, expressar la nostra opinió i ser un nou punt de suport per anar a la solució definitiva, cal recordar que ni una ni l’altra tenen caràcter vinculant.

La tercera consideració, aniria precisament amb la línia d’aquesta solució definitiva en forma d’oferta d’eleccions amb llista unitària amb una declaració d’independència en el seu punt bàsic i de caràcter plebiscitari com única manera de ser reconeguts oficialment i culminar tot el nostre procés. Això requereix sobretot generositat per part dels partits i aparcar els tàcticismes que tant mal ens han fet durant molts anys.

En aquest sentit, crec que apart de la preparació de la consulta per ser el més exitosa possible, aquest futur que ha de ser proper ha de ser el pal de paller dels nostres representants. Ningú entendria que no hi hagués acord per una llista conjunta amb persones de la societat civil i en disposició de poder assolir una majoria absoluta al Parlament. No es de rebut per exemple la reacció d’Esquerra demanant una DUI ja a la nostra cambra com a sortida, i sabent no serviria absolutament de res.

En definitiva i des de la societat civil haurem de demanar responsabilitat als nostres representants i ser dignes de la confiança atorgada en aquest moment decisiu pel país.

  1. “I sabent [que] la DUI no serviria de res.”
    Com ho saps? Pots explicar perquè va servir per a Kosovo i no pot servir per a Catalunya. Que som menys? T’has llegit la sentència del Tribunal Internacional i les raons que dóna per donar per bona la DUI? Si tens A un pam de la independència la hi pots llegir.
    El que no serveix és no preparar la DUI amb el suport d’una Hisenda Catalana que Mas va prometre tenir enllestida abans de l’estiu (era a l’abril, em sembla) i d’allò no se n’ha sabut res. Sense diners, res no pot funcionar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *