ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PARLAMENT CLAUSURAT

Ahir el Ministre Abalos, ens deia que no es normal que Torrent digui que es pot discutir sobre qualsevol cosa, i això es el gran paradigma.

Diu que les iniciatives s’han d’admetre en funció de si compleixen o no contravenen determinades qüestions, i així rebla el clau dels advertiments del TC per convertir la Mesa en un organ censor. Per altra banda davant les peticions del President del Parlament per fer política i no la via judicial, opina que això es diu diàleg i que ja hi aposten.

Aquesta resposta ministerial es la clau de volta del sistema podrit espanyol, segons ells una democràcia sana fa que els ciutadans escollin amb el seu vot uns representants que formen part d’uns partits amb un programa electoral a executar, i que aquests ocupin els seus seients a la cambra, seu de la sobirania del país, sempre que el TC li sembli bé, ja que els pot substituir com ja ha passat, posteriorment escullin un President com marca el reglament sempre que la justícia espanyola hi doni la validació, sinó han de passar a un altre candidat, també ha passat i en el dia a dia. Els diputats nomes poden parlar dels temes que validin també des de l’estructura espanyola i alguns quedin simplement censurats d’entrada, hi dic debatre no legislar, això tampoc es possible.

Aquesta es la historia que ens ven Abalos i per afegit tot el sistema pulcre espanyol. Evidentment no es pot parlar del monarca, posat a dit pel Dictador, tampoc del dret a l’autodeterminació com a lliure expressió popular, ni suposo tots aquells temes que l’Estat veti i que dona per tancats. Ens diu que aposten pel diàleg però no l’exerceixen, més enllà d’amenaçar amb el 155 i enviar forces policials per validar la repressió, un diàleg curios.

Arribats aquest punt, un es qüestiona de que serveix el Parlament i de que serveix el nostre vot, més enllà de qüestions estètiques. Aquest es el sistema democràtic espanyol i que no canviarà, com deia aquell “todo atado y bien atado”.

Ara cal escollir, i deixar clar que la nostra lluita es per la independència i no pas per canviar un Estat espanyol que no vol canviar i que no ho farà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *