ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL RIDÍCUL DIA DE REFLEXIÓ

General

Avui es l’anomenat dia de reflexió, una nova burla a la societat, i que la seva immaduresa o deixadesa permet, aquesta prohibició a partir de la mitjanit de divendres a dissabte en temps passats podia tenir un sentit, però a l’era d’Internet i les tecnologies varies, no en te absolutament cap. Se’ns dubte donant un dia per pensar en el tema, ens deuen voler dir que els altres 364 dies de l’any simplement som com uns titelles que segueixen les directrius sense una engruna de reflexió, i desprès diuen  que la indignació no es justificada amb el sistema.

Amb temps del mandat espanyol d’Adolfo Suarez, el 1977 es va aprovar la llei del silenci electoral el dia abans de les eleccions, clar que en aquells temps no hi havia facebook, twitter, ni cap tecnologia de les que podem gaudir ara, i que ens informen al minut de cada situació, i ens bombardegen amb la propaganda que hi hagi prevista, apart els cartells als nostres carrers i places seguiran ben a la vista donant els seus consells per dipositar la papereta a l’urna, tot plegat fa que la prohibició sigui absolutament ridícula. Nomes una desconnexió de la persona del món en general, impedirà que rebi informació electoral pels diversos mitjans que te en el seu abast. Realment els que hagin seguit la campanya durant aquestes dues setmanes intenses, avui ho seguiran fent, i apart si fem cas a l’estadística molt poca gent decideix el seu vot el dia abans, i ben poca gent durant la campanya, en general, i degut al baix nivell democràtic la gent es fidel a un partit sense contrastar el que ha fet ho ha deixat de fer, i nomes un mínim percentatge es capaç d’analitzar que ha succeït, i canviar o no les seves intencions inicials.  

Una societat amb cara i ulls analitzaria els fets de l’ultima legislatura, el que vol, i un mínim programa del que ofereixen cada formació, i la coherència respecte el que han fet realment, per decidir finalment el sentit del seu vot, aquest procés no necessita un dia de teòrica i falsa nebulosa, on sembla que el món s’ha paralitzat, i la gent tractada d’estúpida, es dedica a reciclar tota la informació amb una mena de forat en el temps. Com deia abans la major part de gent, i més amb la desafecció creixent podria realitzar la votació abans de començar la campanya, i poc canviaria respecte la de final de campanya, com deia aquell s’ha confós l’equip de futbol que portem al cor, amb el partit faci el que faci. En estats democràtics molt més avançats com Estats Units, Regne Unit o el Canada per posar uns exemples, la campanya pot durar fins l’últim segon quan comença la votació,  i es perfectament normal, diuen que amb un examen, el dia abans  simplement has de donar una ullada, però no estudiar a fons, i aquest símil val igual pels votants en unes eleccions.

Realment, es una prova més de l’obsolet que ha quedat aquest reglaments, i aquestes practiques amb uns temps que res tenen a veure amb aquells anys, i on la Junta electoral ha arribat a prohibir les acampades dels indignats encara que no demanin vot per cap partit.  Es un tracte d’estúpids per una societat poc avesada a actuar a consciència, i amb un coneixement mínim de la situació, valorant totes les possibilitats, i sense confondre fidelitat i fanatisme injustificat, cadascú te unes motivacions per anar a votar, però aquestes s’han d’analitzar, i no tenen forçosament que caure en el mateix sac per sempre.

En definitiva que gaudiu d’aquest dia, i els que necessiteu d’aquest per fonamentar la vostra decisió endavant, i la immensa majoria que no, a suportar una caducada llei més d’aquesta democràcia de fireta.

 

 

 

.

  1. És veritat , el dia de reflexió  es una estupidesa ,  només serveix per gastar meins diners amb la  campanya electoral. I parlant de diners i de campanya electoral ,  aixó si que és vergonyós i fins i tot antidemocràtic. Si no tens calés ,- no tens mitjans , -i si no tens mitajans, les possibilitats electives són simplement ZERO .  Llavors ,  on està  la igualtat d’oportunitats democràtiques ?.
    Magí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *