ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL VIRUS A NIVELL GLOBAL

Veiem com a Itàlia van augmentant el número de morts, concretament 7 pel virus mortal, i com pobles sencers estan confinats i les alteracions van marcant la vida diària dels ciutadans, de fet parlem de poc més de 1000 quilòmetres de distancia en el cor d’Europa i les alarmes es van encenen.

Les connexions televisives a mode d’espectacle amb periodistes amb mascareta i pintant escenaris que no es corresponen amb la realitat hi contribueixen. Augmentar la dimensió de les morts i les cròniques de contagis i alarmes també crecant una opinió gairebé devastadora per la població, amb un horitzó de tancament de fronteres que ja es parla cada cop amb més insistència.

Davant aquest histerisme induït, la realitat es que la mortaldat del virus no arriba al 3% en el focus principal a la Xina, i que tot i saltar les fronteres com qualsevol virus, a Europa el percentatge encara es menor, també cal dir que la majoria d’aquestes morts son gent gran amb altres patologies que han ajudat al desenllaç tràgic final i que el 97% d’infectats s’han curat, la majoria sense notar cap molèstia.

De fet, la simple grip habitual provoca més morts que aquest nou virus, i que les autoritats sanitàries estan preparades per fer front als casos que puguin sorgir.

Dit això, evidentment com qualsevol virus cal prendre mesures d’higiene que no haurien de ser extraordinàries i actuar amb normalitat sense crear un fals alarmisme que no condueix a res i crea un relat fals de la situació.

El mateix relat atiat pels mitjans també escoltem teories de la conspiració, com que ha estat introduït com altres periòdicament per eliminar persones, cosa que abans les guerres mundials feien la funció. Evidentment no es descartable en absolut, però per una cosa tant greu en calen proves concloents que no hi son.

Per tant de moment, crec que la millor teràpia es actuar amb normalitat i no crear més alarmisme del que toca en una situació com aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *