ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL VODEVIL DE GIRONA

La primera idea que be al cap, es que no ens ho podem permetre. Ara més que mai, el procés està per damunt de les disputes locals. El que ha passat a Girona no te perdó i es incomprensible. No em valen les excuses de qüestions locals, ara no.

Primer vull dir que això provoca desconfiança en el mateix procés i en els partits que l’han de dur a terme i que de fet ho estan fent. Provoca que veiem per les xarxes com els supporters incondicionals d’una formació concreta aprofiten per abocar tota la bilis que tenen acumulada i que ara haurien de posar al calaix precisament pel periode excepcional i meravellos que ens ha tocat viure.

La segona cosa que volia dir, es que es injust carregar totes les culpes en exclusiva cap a una formació concreta, i alhora fent un exercici de poca memòria exculpar a la resta per no haver comés mai cap pecat original. Visió global i hemeroteca serien dos receptes que no ens anirien malament.

Resulta esperpèntic la tria del substitut del President a l’alcaldia, el número 19 d’una llista que va haver d’entrar com a regidor i provocar la renúncia dels que tenia per davant. Tot per equilibris polítics que no per legítims deixen de ser poc étics. Seguint amb unes converses on el sou del batlle ha agafat el protagonisme principal, una nova errada. Uns per demagògia, ja que l’anterior com a diputat no cobrava el mateix i ara no es cap crim posar-lo damunt la taula, i l’interessat per posar com excusa pactes per quantitats que semblen molt poca cosa. Podríem parlar també del nombre d’assessors on ERC va aprovar els 8 que hi havia sense problemes i ara no acceptaven 7 en una nova lliçó de poca claredat.

Com no resulta incomprensible buscar el suport de les dues forces nacionalment espanyoles i no arribar acords amb les nacionalment catalanes. Alhora no preveure que en aquest cas Ciudadanos, aquells que sempre diuen que no son nacionalistes i que els preocupa les coses que vertaderament pensa la gent com a problemes. Suposo que la pertinença a l’AMI deu ser una gran preocupació pels gironins. El resultat la negativa i el ridícul.

Per últim cal dir que preocupa veure com les direccions sobretot convergents i repúblicanes no han tractat el tema per buscar solucions coherents que segur en trobarien i han deixat fer amb una tàctica partidista intolerable sense importar el resultat final que ens perjudica a tots.

En definitiva, el mal ja esta fet, però cal reconduïr la situació, i deixar els beneficis de partit a un costat per posar la capital independentista del país al lloc que li pertany dins el procés cap a la República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *