ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS TRASPASSOS PENDENTS A CATALUNYA TAMPOC TOQUEN

General

El vicepresident espanyol, el socialista Manuel Chaves, ja ha anunciat que no hi haurà cap traspàs pendent a la Generalitat fins desprès de les eleccions autonòmiques i municipals del 22 de maig, i tot queda congelat, ja que temen una desfeta electoral socialista, i no volen fer cap moviment que empitjori la situació, com ja se sap l’anticatalanisme ven i ven molt a l’Estat espanyol, i simplement complir la llei o el ja pactat, es interpretat com una hecatombe de grans dimensions, aquesta es la valoració i el tracte que rebem de l’Estat.

El ministre espanyol es veu que esta preocupat per la possible pèrdua d’Andalusia a mans dels populars, i ha congelat els traspassos per no interferir en els resultats dels comicis. Recordo que durant el mes de març ja s’havia fixat el calendari, i el mètode de treball per aquestes falses comissions bilaterals entre Estat i Generalitat, per abordar els 29 traspassos pendents, i els que es volen renegociar, en concret  6 matèries com Rodalies, ordenació del litoral i immigració, diuen que fins hi tot per telèfon es difícil entrar en contacte, ja que com deia el feu socialista andalús pot estar en un gran perill, i es la gran preocupació del govern de Zapatero. Cal dir que la vicepresidenta catalana ja va exigir aquestes competències, i que Chaves va deixar clar que no renegociaria res, però que parlaria dels temes pendents, cosa que Ortega ja va advertir que no acceptarien cap transferència sense la seva partida econòmica, podríem parlar de les beques que Espanya mai ha accedit a traspassar, tot hi ser competència de la Generalitat des dels anys vuitanta. Ja es tem que una derrota servera socialista ajornaria tot fins desprès eleccions espanyoles el 2012.

Realment aquests repetits intents de negociar amb el govern espanyol per la part catalana, son indignes d’un poble que es creu nació, l’Estat espanyol ens considera una prioritat totalment secundària, i ara unes simples eleccions locals i autonòmiques, deixen les competències que ens pertoquen, absolutament congelades davant la prioritat andalusa socialista, una comunitat que ja recordo va rebre uns diners poc desprès de la visita de Mas a Madrid i ningú va dir res, quan qualsevol reivindicació,simplement del que ens deuen, es vist com tota una ofensa, el cert es que aquestes comissions mal anomenades bilaterals, ja que la sentència del TC ja va deixar ben clar que de bilateralitat res de res, i per tant es ridícul intentar fer veure el que no es quan amb una banda de la taula hi ha el poder i l’altre no hi ha res, de totes maneres les pèssimes negociacions del tripartit amb temes com Rodalies evidentment ja ha quedat molt clar que no seran obertes de nou, cosa lògica per part espanyola que ha carregat el mort a la trista part catalana, i segueix ostentant el poder en el fonamental, la resta com la referida a les beques, l’estat segueix vulnerant l’estat de dret com si tal cosa, i simplement no li dona la gana de fer efectiu un traspàs que ens pertoca per la mateixa llei espanyola.

En definitiva,una nou gerro d’aigua freda, del que ens espera per insistir amb aquesta relació malaltissa amb l’estat espanyol, totalment nociva pels nostres interessos, i que marca la nostra indignitat i covardia com a poble.

 

  1. doncs així és la política. Els catalans a pa i aigua i peixet pels altres, perquè els primers aguanten però ull amb els altres.
    Quan et deixes trepitjar, et trepitgen, almenys si els teus veïns estan acostumats a viure així. I bé, hom no tria els veïns que té, però sí que és lliure de decidir si vol que se li pixin a sobre o no.

    I una cosa, quan deixes que t’humiliïn no fas pena als altres, fas fàstic.

    I en això estan els de CiU amb el seu dret de decidir putejar-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *