ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS ÚLTIMS MOVIMENTS UNIONISTES

General

Després de la idea del President Maragall sobre la manifestació per reclamar el nostre estatut, i la posterior adhesió d’Omnium Cultural, sembla que els principals valedors de mantenir-se en aquesta situació pels segles dels segles com CIU, ICV, ERC, expresidents com Pujol i  Maragall, i ara els sindicats espanyols CCOO i UGT, la incògnita del PSOE-C, sembla que tots agafen posicions per aquesta vergonya nacional que ni el millor psicoanalista sabria interpretar del cert.

Els dos sindicats espanyols ja han confirmat la seva adhesió, a diferència de la manifestació del 2007 sobre el Dret a decidir amb les nostres infraestructures, es veu que això no afectava a la classe treballadora que en teoria representen, però mantenir aquesta relació de submissió amb un paper mullat anomenat Estatut amb l’estat espanyol, es veu que donarà ales a la classe obrera catalana.

Pel que fa als expresidents, Maragall traït precisament per la gent en que va confiar, i autor d’aquella famosa frase que deia que l’estatut deixava l’estat com a residual a Catalunya, ara sembla haver entès  què la cosa no anava per aquí, i que el partit que el va expulsar es còmplice i ferm defensor d’aquest època colonial que vivim, ara un cop més  no s’atreveix o no vol creure amb una sortida mes enllà d’aquest bucle on ens veiem immersos des de fa vora 300 anys, i vol defensar les engrunes que ens donen des de Madrid. Pel que fa a Pujol, diu que hi assistirà si es donen les condicions degudes, i es confirma l’actitud negativa i hostil envers Catalunya., i prendrà la decisió un cop hi hagi la sentència.  Aquesta si que es bona,  si amb tots aquests anys el president Pujol no s’ha adonat de l’actitud hostil i humiliant cap al territori català per part d’Espanya, se’ns dubte te un problema i gros.  Em sembla que la sentència es un pas més perfectament legal dins l’estat de dret espanyol, i per tant si es vol l’Estatut s’ha d’acceptar ja que forma part del procés de posada en marxa d’un Estatut d’autonomia, no val escollir això m’ho quedo i això no, ara si no s’està d’acord la única via es la declaració unilateral d’independència, amb la creació que això suposa de la teva pròpia legalitat, i la responsabilitat total sobre les teves accions, això evidentment l’expresident no ho contempla, i segueix insistint diria sense cap fonament, amb aquesta relació desigual esperant un canvia que mai arribarà.

Respecte la posició de CIU, en principi favorable, en Felip Puig ens explica avui la resposta política que proposa el seu grup, es aprofitar la llei de Consultes Populars per posar a decisió del poble de Catalunya la versió definitiva i segellada de l’estatut català.  Realment mes foc d’encenalls per intentar aturar un procés que sembla irreversible com es el dret a l’autodeterminació, ja què apart de ser humiliant consultar al poble sobre un text retallat que prèviament ja havia validat amb el seu vot amb la versió anterior, i que per tant deixar aquell referèndum en paper mullat, i la opinió de la població en un no res, li recordaria que la llei de consultes  el que te que autoritzar en ultima instancia  el projecte es l’estat espanyol, què evidentment no ho farà, ja que la seva legalitat basada en la Constitució haurà dictat sentencia ferma, i no hi ha res més que parlar.

Suposo anirem veient com totes les patums que en definitiva son el tap o el fre del procés d’autodeterminació,  aniran dient la seva amb aquest nou intent d’endarrerir el pas definitiu i confondre la població. A aquestes alçades fer una manifestació desitjant l’estatut es pura esquizofrènia col·lectiva i una vergonya com a poble.

Aprofito aquestes ultimes paraules per dir que malgrat ser persistent cada dia amb el meu article, fins el dia 22 no reprendre el meu ritme habitual ja que estic fora de vacances, i aprofitaré com es diu vulgarment per carregar piles i reordenar idees amb una tardor que es presenta apassionant. Bones vacances a tots.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *