ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ENQUESTA CEO I PRESOS POLÍTICS A L?ESTAT ESPANYOL

General

L’Independentista Marc Belzunces, la seva negativa a participar per raons de consciència en una mesa electoral per les eleccions espanyoles, li ha suposat 14 dies de presó o 708 euros de multa, més les despeses dels judici, l’Espanya plural torna a quedar en evidència. Mentrestant l’últim baròmetre polític del CEO dona un 24,3% de persones que aposten per la independència, i que sumats als que volen un estat federal, arriben al 57,6%, unes noves dades que donen una empenta a l’estat propi, i un toc d’atenció per les nombroses opcions existents amb aquest objectiu per fer una llista unitària.

Tot el suport per aquest nou pres polític, en el cas d’optar per complir la condemna,  amb aquesta Espanya tant poc democràtica. La notificació de presentar-se a la mesa només era en castellà, no complint cap normativa en el tema lingüístic, i que ha endarrerit el procés fins que s’ha donat la raó al jove. Recordo que va rebutjar presentar-se a un mesa electoral per eleccions espanyoles per raons ètiques, i això l’Estat no ho permet, amb aquest instint unificador i dictatorial que tant el caracteritza.

 

En el tema de l’enquesta del CEO, diria que les relacions Catalunya – Espanya amb un 20% ja ocupen el quart lloc de problemes pels enquestats, cosa que desmenteix que no sigui un tema d’interès, un altra dada que destaca es que el funcionament de la democràcia entre els gens satisfets i poc satisfets s’apropa  a un 60%, cosa que diu molt d’aquest estat. Respecte els sentiments se senten nomes catalans un 19,3, i més catalans que espanyols un 28, en total gairebé un 50%, ja que el sentiment sol espanyol es residual amb un 6%.  Creuen que tenim un nivell insuficient d’autonomia un 61%, cosa que demostra el grau d’insatisfacció, i pel que fa el seu grau, un estat independent 24,3, uns 3 punts més que la última enquesta, un estat dins una Espanya federal 31%,  una comunitat autònoma 33% i regió 5%, o sigui un 55,3 vol un estat confirmant el clam de la manifestació del 10 de juliol. Pel que fa a les preferències electorals destaca l’augment de CIU, i la baixada del PSOE-C i ERC com elements destacats, tant a les eleccions catalanes com les espanyoles.

 

Com sempre dic, l’enquesta oficial del CEO fa molts mesos que dona una majoria als partidaris de l’estat propi, sigui sol o federat, i amb un augment constant dels primers, que ja son una quarta part de la població.  També constato la politització de la societat posant aquest problema principal de Catalunya, que es diu Espanya, com un problema ja quotidià per la ciutadania, una conscienciació de les mancances del nostre autogovern, i uns sentiments cada cop més catalans i menys espanyols.  Son totes elles dades que conviden l’optimisme, i son conseqüència lògica del maltracte i humiliació constant de l’estat, que no sap expressar el seu suposat pluralisme, i no accepta discrepàncies, traient el seu caràcter més autoritari en tots els temes, i portant-los  a la deriva nacional malaltissa que gasten, i que evidentment exclou qualsevol tipus de diàleg, que no sigui el de la submissió, i acceptació dels nostres greuges, com el més normal del món.

 

Crec que ja estem preparats per donar el salt, i com deia ahir es un toc d’atenció per aquesta llista unitària per l’independència que el poble reclama, i te dret a aconseguir.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *