ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EXPULSATS DEL PLANETA TERRA

General
Les paraules del Ministre d’Afers Exteriors espanyol Garcia Margallo, per cert gràcies un cop més per tractar sempre l’afer català, un gran senyal, sonen a ridícules, desesperades o simplement un deliri més. Condemnats a vagar per l’espai, en els llimbs jurídics pels segles dels segles. No hi ha dubte que la Via Làctia aviat es farà petita per condemnar tant d’atreviment democràtic.

Efectivament, el ministre no dona treva, no n’ha tingut prou enviar un informe cuinat de 200 fulls a totes les ambaixades ple de mentides i deliris sense lògica, que ara ens condemna a vagar per l’espai en terra de ningú, evidentment fora d’Europa i amb aquell espai jurídic reservat a territoris com Ossetia del Sud reconegut en prou feines per  una desena d’Estats en tot el món.

Moltes vegades la ignorància com es diu es atrevida, però confondre l’amenaça sense cap tipus de fonament amb la realitat es preocupant. La imatge de la marca Espanya i del comportament del Govern espanyol amb la prova de la democràcia a Catalunya segurament si que esta a l’espai i en els llimbs del que mai ha de ser un estat democràtic i civilitzat. No es cansen d’insistir amb la nostra expulsió europea, quan ningú n’ha dit res en ferm, si tant segurs estan perquè no han demanat un informe, i sabent que si no ens reconeixen com estat i ens segueixen considerant espanyols, lògicament no hi ha motius de veto dins la Unió Europea, per altra banda a part de la bilis i l’orgull molt caràcteristic de Castella hi ha la qüestió del deute que haurien d’assumir, i la frontera que es crearien per portar les seves mercaderies a la resta del continent. Per tant prou de dir bestieses.

Ens volen fer creure que 7 milions i mig de ciutadans europeus son castigats i expulsats de la Unió simplement per exercir la democràcia en forma de vot, cosa que ens faria qüestionar seriosament si ens interessa formar-ne part. Per altra banda ningú es pot creure que un estat que aportaria al conjunts pot ser expulsat, i un estat que al final ajudaria a l’Estat espanyol a sortir del sotrac on es troba pot quedar al marge i corre el risc de la caiguda espanyola amb el que això suposaria pel conjunt de la Unió.

En definitiva, no podem comparar territoris com Ossetia amb el procés immaculat català que en tot moment ha tingut com a prioritat seguir la legalitat vigent i ser validat per l’Estat espanyol com han fet al Regne Unit. Això es fer trampes, i ho saben perfectament, potser que aterrí al Planeta i vegin que en el segle que vivim i en plena Europa Occidental no es pot tapar la boca a tota una societat quan vol decidir, altra cosa certament es viure a l’espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *