ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FANATISME SENSE ESCRUPOLS AL DIARI EL MUNDO

General

En la secció d’opinió del Diari El Mundo del dissabte 15 de novembre, ja un escrit d’un tal Pedro G. Cuartango, amb el títol “Vidas paralelas: Carod Rovira/ Herman Göring” ,què francament fa fàstic, i deixa l’article de The Economist com un joc de criatures al seu costat.

Aquest escrit circula per la xarxa, i dona una idea don pot arribar la perversitat i la mesquinesa per desacreditar Catalunya, aquest cop se’ns compara amb el nazisme,  ja què compara la població que vol parlar en castellà a casa nostra amb els càstigs soferts pels jueus en l’època nazi, i ho argumenta per la reacció de la Generalitat a l’article de The Economist que troba plenament encertat.

 

Posa els típics exemples de la no llibertat per escolaritzar-se en castellà, les multes per rotular en castellà, la llengua a l’administració catalana, professors vigilant al pati la llengua de la canalla, prohibició a les tertúlies de TV3 de la llengua de l’imperi, tancament d’emissores de radio que molesten, i fins hi tot les agressions a Ciudadanos per manifestar-se al carrer, amb la passivitat de Carod.

 

Ens parla de dos tipus de ciutadans, els que no volen veure i aplaudeixen els abusos del tripartit, i els que volen llibertat com els jueus a Alemanya.  Critica les agressions i ostracisme que viuen els intel·lectuals que no son afins al regim, i diu que ja nomes falta una nit com la dels miralls trencats a Alemanya, on el nazisme va incitar a l’assassinat de milers de jueus, tal com Carod ignora tots aquests temes i els fomenta.

 

Senzillament delirant i aberrant aquest  periodista, per dir-li alguna cosa, que amb total cinisme compara l’horror del nazisme amb una colla de mentides d’una nació que a pesar de tot no esta encara vençuda, i segueix resistint diluir-se en l’imperi que ell defensa, molt al seu pesar.

 

La mesquinesa dels arguments es esfereïdora, i la simple defensa de la llengua pròpia de Catalunya amb franca reculada i amb desavantatge en molts àmbits de la vida amb el castellà, sembla un crim descomunal. Per la informació de l’autor d’aquest text, i que segurament prou be deu saber no es multa a ningú per rotular en castellà, sinó per una cosa tant elemental com no rotular com a mínim en català, què es molt diferent, respecte a  la Generalitat es l’administració catalana, i com es normal utilitza una llengua vehicular que es la seva pròpia, si vol trobar discriminacions, miri la justícia , les institucions conjuntes, com les Corts espanyoles, el cinema, Hisenda o d’altres moltes, i veurà que succeeix de veritat, respecte a la vigilància al pati no crec que cap cervell amb un mínim de funcionament arribi a creure una fantasia producte de la seva xenofòbia  per tot el que vingui de Catalunya.

 

La reacció del delegat a Londres per l’article The Economist on reflexa la realitat que vostès donen al mon amb un estat al darrere que la projecta, i què saben que es mentida, ha estat la mateixa que qualsevol ambaixador espanyol tindria en un cas similar en qualsevol estat del mon, però evidentment no estan acostumats a la veu de protesta dels catalans, què farts de humiliacions tenen tot el dret a demanar rectificacions.

 

El seu escrit fa fàstic, i els nacionalismes que tant critica, suposo deu incloure el seu, que realment es el mes perillós de tots, ja què te uns mitjans de difusió que els altres malauradament no disposen, i el seu odi malaltís contra qualsevol diferencia queda patent en aquest desafortunat escrit per dir-ho suaument que per cert cap polític ha criticat, però jo m’he cregut en la llibertat de fer-ho, per higiene democràtica.

  1. Conèixes algun castellanoparlant que visqui entre nosaltres, que digui que tota aquesta merda que vomita la COPE, el Mundo i TVMadrid són totalment falses ?

    Jo no en conec cap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *