ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FEIXISME SENSE PUDOR

Tornem a les èpoques fosques del franquisme, si es que algun cop haviem marxat. La Transició crec que si algú tenia algun dubte ja ha quedat demostrat que simplement era una cortina de fum per protegir el sistema, que un cop amenaçat reacciona amb la mateixa medicina de fa 40 anys.

El poder espanyol està desesperat, ho han fiat tot a que la part catalana fes una passa enrere. Es una táctica arriscada que ara veuen no els porta enlloc. El temps del diàleg ja ha passat i amb tot el que hem vist es un impossible que des de Madrid ningú perdonaria, ara nomes queda l’amenaça, la por i la repressió controlada o com a mínim l’escenificació de la mateixa. Això te un perill, veure la vertadera cara de l’Estat i traspassar límits que qualsevol democràcia occidental ja te superats i no veu de rebut.

Prohibir un acte a Madrid pel dret a decidir no es democràtic, ordenar els mitjans públics de comunicació treure la propaganda del referèndum i no cobrir cap notícia del mateix no es democràtic i ordenar als cossos policials perseguir urnes i paperetes en un moment d’alerta 4 terrorista no es democràtic. Per altra banda registrar empreses amb grans desplegaments amb acusacions de fer impressió de paperetes evidentment es ridícul i fora de lloc, alhora portar unitats policials a Reus com ahir es nomes por i més por.

La realitat, es que Espanya mostra com queda retratada i les seves mancances democràtiques ja no passen desapercebudes a l’exterior. El més estrany es la passivitat de la mateixa ciutadania espanyola que a favor o en contra de que Catalunya faci el seu camí, haurien de denúnciar aquesta manera d’actuar digne de qualsevol dictadura i la falta de respecte als drets dels ciutadans, ells inclosos. Cal veure el poder de la majoria dels mitjans i dels dos partits principals, Populars i socialistes que viuen amb aquest passat actualitzat i que fan pinya per mantenir aquest Estat corrupte i amb un sistema que tant sols es pur fum.

De fet el problema es que saben que no poden aturar un referèndum si el seu contrincant no viu afectat per la seva por. Per tant un cop començada la campanya i anant fent els passos cap a l´1 d’octubre la seva campanya es fondrà com un sucre dins l’aigua. Molta part de la societat catalana ja ha desconnectat i bona part de la responsabilitat es seva.

La historia els jutjarà i donarà llum a aquest feixisme sense pudor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *