ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FINS QUAN HA DE DURAR LA BROMA

Ja hi tornem a ser la que anomenaven consulta de costellada, al veure que agafa cada cop més volada, el President Rajoy ens diu que sempre es complirà la llei, que es veu no inclou votar en una democràcia, ens diu que tornarem a l’Edat Mitjana, i qualifica d’acte mesquí la utilització de funcionaris. Per altra banda el Diari El Mundo, anava a escriure mitjà informatiu, però evidentment seria una fantasia, ens diu que en les meses nomes hi haurà partidaris de la independència i ens compara amb el Ku Klux Klan. Per últim Iceta en un nou acte, aquest si de mesquinesa compara les possible eleccions de caràcter plebiscitari amb les que feien els dictadors a l’Alemanya del 33 i Hitler de protagonista, es a dir ens tornen a dir nazis. Potser ja n’hi ha prou.

Efectivament, Rajoy ens confirma que si una llei dins d’un Estat democràtic prohibeix votar i saber l’opinió de la gent per resoldre un problema, o be no es una democràcia o be la llei falla. Diu que tornarem a temps remots per voler ser independents, caldrà que torni a revisar els mapes del món i vegi la creació imparable de nous estats que la majoria els ha anat molt bé per la seva economia i cohesió interna, no serà ell que te en ment els senyors feudals i els seus vassalls per argumentar la seva negació al segle on vivim. Ara busquen com impugnar que la societat no es pugui expressar amb les condicions que ens han deixat, en un intent desesperat de continuar reivindicant allò de “una grande y libre”.

El Mundo ara ens comparen amb el Ku Klux Klan ja que diu tots els membres meses seran d’una opció concreta, han mirat de qui es la culpa això, qui ha prohibit reiteradament la democràcia i qui obliga a fer una nova consulta per la porta del darrera, segurament no els interessa, qui ha retallat garanties democràtiques es l’Estat espanyol no pas la Generalitat.

Premi a la mesquinesa amb repugnància per Iceta i la seva comparació amb el nazisme que l’uneix per si hi havia algun dubte amb Populars i Ciudadanos i el seu insult preferit. De totes maneres amb un afegit, la manipulació de la historia, ja que les eleccions alemanyes del 33 guanyades pel partit d’Adolf Hitler no tenien caràcter plebiscitari, cosa encara més greu i obviant les del 31 a l’Estat espanyol impulsades principalment pel Partit Socialista.

Una manipulació barroera i insultant que demanaria unes disculpes, i que defineix perfectament aquest personatge. Ja n’hi ha prou de comparar uns ciutadans amb una papereta i unes urnes per decidir el seu futur amb l’horror del nazisme. Fins hi tot per un Estat tant ranci com l’espanyol es intolerable.

  1. La millor resposta per a tots plegats és tirar endavant amb fermesa, i el pas que hem de preparar ara és la DUI, la porta de la negociació internacional, que per cert és el pas homologat pel Tribunal de la Haia i el pas que més ens convé.

    Salvador Molins (CA, UDIC, BIC,UPDIC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *