ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

HABEMUS DRET A DECIDIR

General
El Parlament ha respost a la negació del diàleg per part espanyola amb una votació contundent de 104 diputats a favor del dret a decidir, i del diàleg amb el govern espanyol. Podríem dir que aquí es respira democràcia i en altres contrades veïnes justament al contrari. De totes maneres algunes actituds com en Pere Navarro negant que Espanya ens roba o altres amb abstencions crítiques sembla no veuen el bosc rere els arbres.

Efectivament, el líder socialista creu que hi ha retallades i atur perquè el Govern no ho està fent bé i no per la vinculació amb Espanya, afegint que lluiten per fer caure aquesta cortina de fum. Per altra banda des de l’Estat preparen una nova jugada contra el Corredor Mediterrani que sembla passaria per Madrid i Saragossa, deixant Castelló i Tarragona fora, amb un despropòsit de grans dimensions que deixa ben clar les intencions espanyoles. El Parlament afegeix el PSC a la demanda del dret a decidir, encara que el PSOE hi esta totalment en contra, el mateix que la seva cap de llista anterior Carme Chacon. De totes maneres el diàleg sempre es necessari, però un cop negat, haurien de definir la seva posició, les CUP consideren la proposta tramposa ja que l’Estat ja hi ha votat en contra i ho troba un pas enrere respecte la declaració de sobirania.
Realment, trobo correcte aprovar aquesta resolució, sobretot com operació d’imatge de les nostres intencions de cara a l’exterior amb un procés impecable i sempre obert, encara que tots sabem que la porta espanyola del diàleg es tancada, per tant caldria insistir a la última incorporació, es a dir, el grup socialista que un cop es tanqui la porta de la negociació i de la legalitat espanyola quin camí prendran. Per altra banda culpar al govern català de les retallades i obvia la realitat del deute de l’Estat amb Catalunya i l’espoli sense comparació mundial que patim cada any, es simplement cínic, i crec que no toca. No es pot estar i no estar, si es afirmatiu, s’ha d’anar amb totes les conseqüències i aquestes passen per denunciar aquesta situació que amb números a la mà no te cap tipus de discussió i es negar la realitat, més enllà de la gestió puntual de la misèria des d’aquí, que pot ser millor o pitjor, però mai decisiva per la nostra situació. Pel que fa a les CUP, crec que amb tot el respecte potser els falta una mirada més llarga i global de la situació, estic d’acord que es un pas enrere respecte la declaració de sobirania i que l’Estat ja ha dit no fa poques setmanes, però crec que es un pas segurament estèril, però que s’ha de fer, i forma pas del mateix procés. Per últim la línia mediterrània de Foment es una vergonya de grans proporcions, l’estructura radial segueix i ports cabdals com Tarragona poden quedar fora per incloure Madrid, crec que sobren les paraules i dona molta idea dels perquès de la nostra fugida d’un Estat amb una sola idea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *