ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

HOMS: LA CONSULTA NO ES UNA ENQUESTA

General

El Conseller Homs en una entrevista a la Cadena Cope ha embolicat encara més la troca, i crec que ha confós ser prudent amb carrejar la veritat i la mentida. No es pot dir que la consulta nomes serviria per saber l’opinió de la gent i que la decisió vindrà després d’una negociació amb l’Estat. Crec que com deia aquell, per aquest viatge no calien tantes alforges. El dia 9 de novembre el conjunt de Catalunya prendrà  una decisió bàsica pel seu futur, i aquesta serà ferma, a partir d’aquí es negociarà amb l’Estat, però sempre amb aquesta decisió de partida. Altrament seria un frau fonamental.

El Portaveu del Govern diu que el procés podria acabar amb una votació dels ciutadans de tot l’Estat espanyol, perquè caldria modificar la Constitució. Parla del 9 de novembre com simple eina per saber l’opinió dels catalans per començar una negociació. Comenta que la llei no preveu la independència catalana, per això es vol saber amb exactitud l’opinió catalana sobre el tema i negociar amb l’Estat amb una posició que fixarà el conjunt de la sobirania que representa l’Estat espanyol. Ha acabat afirmant que se sabrà l’opinió no la decisió, i aquesta vindrà de la modificació de la Constitució en determinats articles que correspondria al conjunt del cos electoral espanyol.

Realment, n’hi ha un tip. Alguns sembla o que els comencen a tremolar les cames, que no han entés res o que simplement segueixen jugant al joc de sempre com si la situació fos la mateixa. Crec que amb una entrevista d’àmbit espanyol s’ha de mostrar una imatge el més oberta i dialogant possible, però alhora ferma en quant els conceptes. No podem enganyar per mostrar una situació que es falsa i molt menys caure en l’entrevista del Conseller Homs.

La consulta o referèndum, que legalment vol dir vinculant o no, no es una enquesta telefònica o d’un digital com moltes de les que veiem cada dia. Es la votació més important i transcendental que ha viscut aquest poble en els últims 300 anys i per tant mereix un tractament a l’alçada d’aquesta magnitud. El seu resultat no es per saber una opinió que també, exactament igual que tots els referèndums o eleccions, però apart i més important, es per dictar el que els nostres representants polítics tenen que fer realitat i gestionar com un mandat del poble. Per tant una victòria del si, implica que la societat catalana ja ha dictat sentència i vol ser un estat independent. Els nostres polítics han de proclamar això, i negociar amb l’Estat espanyol el repartiment de bens, el deute, l’entrada als organismes internacionals, el reconeixement i moltes coses més, però en base a que la sobirania tal com ja va aprovar la declaració de sobirania al Parlament català es del poble de Catalunya, cosa que sembla haver oblidat Homs deliberadament. No s’ha de modificar cap Constitució, una llei que ja no serà nostre i per tant dependrà dels espanyols si la volen modificar o deixar com esta.

Mai una independència l’han decidit el conjunt de l’Estat anterior, es totalment ridícul, precisament crear un Estat pertany al territori que opta per aquesta opció i nomes a ell. Caldria que el conseller sabes que tard o d’hora la Constitució deixarà de ser la norma fonamental del poble de Catalunya i aquest tindrà la seva pròpia.

Efectivament, i amb la posició negativa de l’Estat espanyol, hi haurà un moment que la legalitat espanyola es trencarà en el nostre territori, i la democràcia passarà a guiar els nostres passos fins si el poble ho desitja constituir la nostra pròpia legalitat, es a dir un nou estat.

En definitiva, prou d’aquesta mesquinesa, i de jugar amb un procés que ha demanat el poble i que no permetrà que cap polític maldestre interpreti en contra del mateix.

 

 

 

 

 

 1. Té tota la raó, sr. Albert.

  Malhauradament, però, la consulta és això: una consulta. Ni tan sols arriba a ser un referèndum… I molt menys un referèndum vinculant! I anem a saber si al final no hi haurà ni consulta.

  En un pais on els programes electorals no són vinculants, on els parlamentaris no són vinculants als partits i coalicions per les quals van ser elegits, on la responsabilitat de tothom britlla per la seva absència, no es podria esperar cap altre cosa que una fantotxada per anar passar el temps i aferrar-se a la cadira. I d’això no en té cap culpa “Madrid” [que és el mateix del mateix, per altra banda], la culpa és “nostra”, i ben catalana.

  Això [snif] no és Suïssa.

  Atentament

 2. Bona nit Albert, en situacions difícils és on millor s’aprecia la talla dels polítics i Catalunya en té una veritable manca. En tot procès cabdal hi destaca algun polític amb dos parells de collons, sense cap lligam amb res, amb caràcter i seny al mateix temps. Un tio que tant li faci quedar malament o de tant en tant dir alguna paraulota i què, perquè no s’hade dir: estem fins els collons, estem farts, etc.
  Malauradament, ara per ara no em veig cap, sinó un conjunt de politiquets de segona que van tot junts com a ovelletes per a proptegir-se del llop. Però s’equivoquen d’enemic, l’enemic no és el llop, sinó les ovelles negres.
  Ja està bé de tant quedar bé i no molestar: a molestar i si algú es molesta que es foti. Ja n’hi ha prou del catalanet hiperdemocràtic!!!!!!!!!!!
  salut
 3. Fora el mal govern! La traïció dels líders (primera part) Mas, Duran i Homs.

  Cal que ens caigui la bena dels ulls!

  Cal que l’Assemblea desperti de l’engany calgulat de CyU: Mas, Duran i Homs interpreten a la perfecció una orquestració per trencar el camí de lllibertat de Catalunya.

  Les declaracions de uns i altres se succeeixen amb precisió contra l’anhel del “Poble Menut Català” el Poble de l’anhel de la Independència total, aquesta gent, Mas, Duran, Homs, … són els traïdors de Braveheart.

  Deixem-los de banda i foragitem-los de Catalunya. Són mala gent i no els preocupa res més que les cadires, els deuites i les prevendes de CYU.

  Fora!  el mal govern!

  Catalans, unim-nos per Declarar la Independència!
  foragitem aquesta gent si no volem perdre la millor oportunitat d’Independitzar-nos.

  Hem de fer i concretar un moviment per Declarar la Independència, una força potent que desplaci el mal govern i faci impossible la traïció dels líders!

  Prou d’aquesta gent!

  ————–

  Jordi Fornas ja ha fet aquesta proposta, ajudem-lo, unim-nos per Declarar la Independència Catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *