ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

I UNA MERDA

Aquestes paraules van sortir de la boca del Vicepresident Junqueras en una entrevista a El Pais preguntat per un possible engany a la ciutadania prometent una independència impossible. El Judici farsa que comença avui pel Major Trapero i la cúpula política dels Mossos pot clarificar o desmentir afirmacions.

De fet Trapero com a testimoni en la primera part del judici farsa ja va deixar clar que els Mossos estaven al costat de la legalitat actual i per tant que no calia equivocar-se amb ells, argument reforçat amb un pla per detenir al President Puigdemont i el seu govern si feia falta i arribava l’ordre judicial.

De fet deixant tàctiques de defensa a banda, si això es veritat, son noves proves de que veritablement no hi havia preparat res i que les lleis aprovades i el referèndum no tenia els objectius que ens havien venut repetidament. Hem de veure que si es vol fer un canvi d’Estat, les famoses estructures bàsiques per poder arribar-hi i començar havien d’estar preparades i la nostra policia era un estructura ja en funcionament però que calia assegura es poses al costat de la Generalitat i el poble si arribava el cas, i això nomes es podia assegurar nomenant els comandaments que depenen de càrrecs polítics, es a dir voluntat de fer-ho. No parlo del Major que com a gran professional demostrat en els atemptats a Barcelona havia de seguir al capdavant, però amb una xarxa per sota que fes impossible qualsevol altre ruta.

Es evident que no es va fer, i es evident que tots sabiem que els vaixells de policies al port no eren creuers de vacances i que actuarien, i també sabiem que el 155 com a cop d’Estat inquisitorial i de defensa de l’Estat espanyol era a punt, però que calia un detall perquè tot fos aplicat, l’acceptació i rendició del Govern català que si es va produir. Mai sabrem que hagués passat de seguir endavant, però semblava més honest i de posada de dificultats per aplicar tota la repressió espanyola.

Trapero avui es fruit de la venjança espanyola, i la seva professionalitat demostrada ha estat una nova ofensa a l’Estat que no li perdonaran. De fet i com en la primera part del judici els argument seran passats per alt, ja que el pla de Mossos va aconseguir desmuntar més urnes el dia 1 que la violència policial espanyola, amb això ja hauria prou per actuar racionalment.
Una nova farsa que maluradament ja estem acostumats, al costat de detalls que ens fan creure que les farses van per barris, i segurament moltes intencions que veiem clares no ho eren tant en el fons amb la societat com a víctima final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *