ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

IDEES DEL PASSAT QUE JA NO TENEN CABUDA EN EL PRESENT

General

No hi ha res com uns dies a la muntanya per agafar aire, renovar idees, i fugir de la  rutina diària, així que un cop retornat torno a la fidelitat amb el meu bloc amb força temes damunt la taula, com es la victòria de la selecció catalana d’hoquei a la Copa Amèrica per vergonya de l’estat espanyol, les acusacions i esquitxades del cas Millet als diferents partits politics, la sentència del mini estatut català, o altres misèries.  De totes maneres em crida l’atenció el document aprovat per la Conferència Episcopal espanyola, què diu molt d’aquest sinistres personatges.

 Han aprovat un document sobre l’exposició pública de símbols religiosos a Europa, en que demana que el santcrist es mantingui a les escoles per transmetre identitat i valors, ja que ens diuen que posar-se en contra dels símbols que modelen la història d’un poble, deixaria pas a societats contradictòries.  Es la resposta dels bisbes catòlics a la propera resolució del tribunal europeu dels drets humans, què ha de donar resposta a la denuncia d’un ciutadà italià per la presencia de santcristos en un col·legi públic. Aquestes autoritats de l’església diuen que les societats de tradició cristiana, no haurien d’oposar-se a l’exposició pública dels seus símbols religiosos, sobretot en llocs on s’educa als infants, ja que sinó difícilment podran transmetre la seva identitat i valors, i es converteixen en societats que rebutgen la seva herència espiritual i cultural, tancant-se el camí del futur, i deixant el poble indefens davant altres fonts culturals no sempre benefiques, finalitzant dient que el buit que deixi la creu, haurà d’omplir-se amb símbols ateus o d’altres religions.

 

Crec que en un estat laic i modern, cap símbol religiós ha d’exposar-se a les escoles, ja que la paraula laic significa això, que la religió es retorna a l’àmbit personal, i als llocs de cultes don no havia d’haver sortit mai. Ja que trobo d’una presumpció absoluta apoderar-se de la identitat i els valors en exclusiva, passant per damunt l’humanisme i els grans corrents de pensament de tota la humanitat, que en definitiva son els que han marcat aquests valors que parlen.  La religió simplement s’apropiat aquests valors en el seu benefici, i ha comes un frau que ja fa mes de 2000 anys que dura. Pel que fa a les societats contradictòries, crec que si associem la creu amb el suport al feixisme, i als òrgans de poder sempre que han pogut, beneir els tancs o avions militars en les guerres, els escàndols constants de pedofília amagats durant dècades, anar contra la educació sexual més elemental, o la intolerància absoluta en nom d’una divinitat per posar uns exemples, això si que genera societats contradictòries. Precisament els infants van a l’escola per formar la seva ment, i embrutar-la amb falses histories que mai ningú ha demostrat, però si que s’ha demostrat que els seus representants han fet molt de mal durant tota la humanitat, això es fer-los un mal innecessari. Precisament el futur marca la lliure decisió de la persona a pensar, i prendre les seves decisions sense coartar-les amb histories que no porten enlloc. Els catòlics, i concretament aquest document dels sinistres, i perquè no dir-ho en una bona part hereus del feixisme més brutal, bisbes espanyol tornen a fer un acte de poca modèstia quan es volen atorgar l’exclusiva, ja que el buit de la creu no cal omplir-lo amb res, simplement amb criteris ètics  que no necessiten el suport de cap invenció divina, per formar una persona en el bon camí.

 

En definitiva, fora símbols religiosos a les escoles publiques, i fora subvencions publiques concentrades concretament en una religió, la catòlica, què desprès de beneir durant 40 anys al dictador,continua amb els seus privilegis, cosa realment fora de lloc.

 

 

 1. un parell d’enllaços que espero li interessin: http://www.protestantedigital.com/new/nowleernoticia.php?r=335&n=17127 i http://www.protestantedigital.com/new/nowleernoticiaUH.php?r=335&n=17148

  Hem de reconèixer que aquest Estat (l’español), per no ser, no és ni “aconfesional”. I que els polítics del nostre pais (Catalunya) se les busquen totes perquè això continuï igual. És llastimós, però és així: el poder, polític i econòmic, estàn més lligats de peus i mans a la secta criminal vaticana del que hom pot creure.

  Atentament

 2. Com a pare, no crec que sigui gaire bo ensenyar a un xiquet una imatge d’una persona, torturada, sagnant, patint i agonitzant. Només pot haver una finalitat: trasmetre por i dominar la població. I aquesta ha estat i és la finalitat de les religions.

  Qui vol que el seu fill vegi una pel·lícula de sang i tortures?
  Qui vol que el seu fill agafi por a una imatge, idea o concepte?
  Quantes religions han triat imatges macabres per sotmetre la població?ç

  Pel que sé, només la religió cristiana a triat la imatge d’un torturat per explicar el seu missatge…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *