ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

INTOLERÀNCIA ZERO

l’Estat i els seus mitjans pateixen una intolerància a qualsevol discrepància que s’allunyi de la línia oficial, això ho podem veure sovint i concretament aquestes últimes hores amb dos fet que delaten amb tota la cruesa aquestes mancances democràtiques.

La visíta al Parlament del líder abertzale Arnaldo Otegui aquest proper dimecres, on esta previst es reuneixi amb les direccions de Junts pel Sí i la CUP ha provocat que l’entitat Sociedad Civil Catalana recolli signatures per impedir la seva visita amb l’argument de que la defensa del terrorisme o la violència, la seva justificació es incompatible amb l’essència democràtica de la institució. Demanen que no es consolidi la banalitat del mal.

Per altra banda una presentadora de TVE va canviar el “Hola Barcelona, Hola Catalunya” de Bruce Springsteen en el seu concert al Camp Nou per “Hola Espanya, Hola Catalunya” sense cap rubor i delatant les seves intencions.

Es fantàstic que SCC es preocupi tant dels valors democràtics. De totes maneres això no hauria de ser un mèrit i tampoc pot ser en base a la mentida i selectivament. La primera per acusar Otegui de tots els crims de la humanitat quan es sabut la seva proposta i defensa per la no violència per resoldre el conflicte i el seu empresonament, no per cap acte criminal, sinó per motius polítics i que en qualsevol cas ha complert i ja ha obtingut la llibertat. Entenc que per l’Estat es incomòde l’abandonament per part de molts de la defensa de la violència ja que es queda sense arguments per la seva repressió i l’obliga a un diàleg que no esta acostumat. Per altra banda fa gracia que parlin de banalització quan sempre tenen a la boca el nazisme per comparar-lo amb el dret a decidir i qui el defensa en multitud d’ocasions. Encara anant més enllà no estaria malament recollir signatures per obligar a partits com el Partit Popular que 40 anys desprès encara no ha condemnat el franquisme i un Estat que ni tant sols ha estat capaç d’anul·lar els processos judicial de la dictadura o no posar traves a la justícia internacional per portar davant els colaboradors que encara son vius d’aquest horror. Suposo que això ja deu ser massa per aquesta entitat.

Pel que fa a la manipulació de les paraules de Bruce Springsteen, freguen el ridícul més espantós i la vergonya d’uns mitjans que sense impunitat volen vendre una historia que en aquest cas es fàcilment demostrable i que delata una preocupant falta de criteri i respecte democràtic en un mitjà públic que tots paguem amb els nostres impostos.

En definitiva una intolerància zero a la democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *