ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JOAN HERRERA I LA SEVA APOSTA PEL FEDERALISME PLURINACIONAL

General

En una entrevista a El Periodico, el nou líder d’Iniciativa i candidat a les properes eleccions a la Generalitat, ens deixa tot una sèrie de contradiccions, com es la seva aposta pel federalisme plurinacional, que ens hauria de portar més lluny don som i amb l’Estatut com instrument.  Creu amb el dret a l’autodeterminació, però no creu que amb l’estatut la via autonomista hagi acabat, i per això la independència no es la seva intenció.

El candidat d’ICV no amaga la seva intenció de reeditar el tripartit, per ser un govern d’esquerres, i què defensarà durant la campanya com la seva única opció de formar part del govern. Defensa l’ecologisme com una causa d’esquerres, i què s’havia d’incorporar a la seva formació, d’altra banda creu que el govern d’entesa ha valgut la pena per deixar l’estratègia del peix al cove i optar per negociar de tu a tu com l’estatut i el finançament. Respecte l’Estatut creu que es un intent de federalitzar l’estat, ja què no hi ha prou aliats, però ha servit com a model per la resta d’estatuts. Respecte l’indepentisme, ens diu que el malestar es canalitza de moltes maneres, i es pot fer amb editorials conjunts o participant en referèndums, i critica el PP per generar el conflicte, i el PSOE per la seva falta de lideratge, però creu que l’important es que fins al final de legislatura el govern tingui agenda pròpia d’esquerres i amb ambició nacional. Pel que fa al seu vot en una consulta independentista, opina que hi hauria d’haver més de dues respostes, posant l’exemple d’escòcia amb quatre, i reitera la seva aposta ja descrita al principi del post, i què pugui ser majoritària a Vic i també al Besòs, molt més amplia que la meitat més un.  Pel que fa a la resposta oficial de la Generalitat ens diu que aquest govern ha estat capaç de dir no a Madrid quan ha calgut.

 

Canvi de candidat, però el mateix producte i les mateixes receptes inversemblants de sempre. Ens proposa un federalisme plurinacional, un nou invent per seguir marejant la perdiu, i què francament ja es una burla constant a la ciutadania de voler disfressar les coses per no voler afrontar les qüestions, i deixar-ho tot tal com està.   Trobo molt sincer que vulgui reeditar el tripartit, què de totes maneres es la única opció d’aquest partit de tornar al govern, ja què la seva defensa del concepte ja una mica caducat de les esquerres segueix sent el seu eix principal, ara defensar-lo amb arguments falsos ja no es acceptable, dir que han  abandonat el peix al cove pel tracte de tu a tu, es un altra burla per la població, el finançament han acceptat l’incompliment de més d’un any de la data de l’estatut, i han acabat acceptant un acord que no el compleix, i pel que fa l’Estatut, van aprovar un text al Parlament, i desprès simplement han acceptat les retallades de Madrid, què han estat moltes  i importants, per tant de tu a tur res de res, ja que el poder de l’Estat i el Català, evidentment son la nit i el dia. Respecte l’independentisme, a cap territori del món on hi ha hagut referèndum d’independència hi ha hagut mes de dues respostes, o si  o no, el tema de mes autogovern queda invalidat, ja que desprès de la sentencia del TC, ja ens han dit per activa i per passiva, què l’autonomisme haurà arribat al límit, i la aposta federal, sense ningú que es vulgui federar amb tu, i què ni vol, ni en te cap necessitat, es una bajanada que ja no cola. Pel que fa a les negatives a Madrid, si em treu un sol exemple li acceptaré, però jo no n’he trobat cap, ja que amb més o menys comèdia, una simple autonomia no pot dir no a Madrid, es tant clar com això. Per últim dir que s’aferra a la seva aposta per ser majoritària, i no la meitat més un, cal dir-li que en democràcia la meitat mes un es majoria, i per tant guanya, la minoria ho accepta, i tema resolt, així funciona a tot el món, buscar el 100 % de conformitat en un assumpte es una utopia, i una manera de dir que no es vol resoldre el tema de l’estat propi.

 

En definitiva una bona prova de la demagògia dels partits actuals, què segueixen remenant les cireres sense cap voluntat de sortir del sistema.

 1. Canvi
  de candidat, però el mateix producte i les mateixes receptes
  inversemblants de sempre. Ens proposa un federalisme plurinacional, un
  nou invent per seguir marejant la perdiu, i què francament ja es una
  burla constant a la ciutadania de voler disfressar les coses per no
  voler afrontar les qüestions, i deixar-ho tot tal com està.”

  El que en aquest post s’expressa és la pura realitat.

  El federalisme espanyol és la pitjor trampa per a Catalunya: Es tracta de perpetuar per a sempre la letal proporció de 270 diputats espanyols contra 70 de catalans.

  Mai !  tingui’s ben clar, mai !  dins del federalisme espanyol  l’interès i el bé comú de Catalunya pot ser considerat per igual o per més convenient que l’interès o el bé comú de qualsevol de les regions espanyoles, per tant el federalisme espanyol esdevé l’encaixisme i el cafè per a tots menys per a Catalunya portats a l’extrem i al nivell de la constitucionalització espanyola perfecte!

  La quadratura del cercle i els catalans ben alegrets i fotudets per sempre més!

  Gràcies senyors de Iniciativa, gràcies senyors de Ciu i gràcies senyors d’Esquerra-PSC_PSOE !

  Però no, senyors meus, Catalunya no s’empassarà el vostre engany! Catalunya esdevindrà independent i sereu foragitats de la política d’aquest poble per mentiders i colonitzadors.

  Des que Iniciativa i Esquerra Unida, els grans predicadors de l’Autodeterminació, van votar contra el Pla Ibarretxe no me’ls he cregut mai més! I farien bé molts catalans de no creure’s aquesta colla de pocasoltes, mentiders i sepulcres blanquejats!

  Salvador Molins, President de Berguedans per a la Independència de Catalunya.

 2. En son la viva mostra una colla d’ineptes que es dediquen a posar limits de velocitat, i tota classe de politiques, les quals no suposen un enfrontament amb els poders de l’estat.
  Us penseu que no ho saben que el federalisme esdeve impossible ?
  Clar que ho saben, el que passa es que aixo els permet anar passant remps i viure del momio.

  Pta. per culpa del teclat no puc posar accents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *