ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JOC BRUT SENSE ATURADOR

Quan un procés democràtic que no va contra ningú fa forat i te el recolzament d’una bona part de la societat, que a més el vol simplement validar amb el vot per acceptar el resultat, hi ha una difícil manera de rebatre amb arguments, més enllà de l’exabrupte i les males maneres.

Precisament aquestes son les que l’Estat espanyol intenta per justificar el que no te justificació amb una democràcia del sud d’Europa. Ciudadanos anuncia en el seu web un espai perquè els pares i professors puguin denunciar adoctrinament a les escoles catalanes. Per altra banda la diplomàcia espanyola ha intentat boicotejar un acte organitzat pel Diplocat a Viena per explicar les reivindicacions catalanes distribuint pamflets recordant la Constitució.

Pel que fa a Ciudadanos, després del ridícul fet amb la denúncia de beques menjador vinculades a la llengua catalana i que van acabar amb una rectificació i disculpa, ara amb la mateixa línia xenofòbica intenten denunciar una escola de Manlleu per una Nadala amb versets dedicats al procés català en clau d’humor. Realment sona a acudit, però aquesta es la gran preocupació d’aquest partit que desprès reclama que el sobiranisme s’ocupi dels problemes reals. Tota una paranoia trista de l’espanyolisme ranci i populista que ens volen vendre.

Més serios em sembla que la Diplomàcia espanyola, recordo pagada amb el diner públic que aportem tots, dediqui els seus esforços en malmetre la imatge que se suposa representen hi haurien de cuidar, vetant presentacions de llibres o intentant fer cops d’efecte en forma de repartiment de pamflets en un acte informatiu sobre el nostre procés, intentant desacreditar-lo i recordant la indissolubilitat de l’Estat, on per suposat no ens semblem a cap dels cassos que ja han succeït.

Tot plegat, dona idea de com la desesperació de veure que el procés no es pot aturar amb males arts, i sense entendre que una majoria de la societat catalana ho reclama i ja ha realitzat la desconnexió d’aquest estat amb febleses democràtiques tant evidents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *