ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JUNTS PEL SI

La presentació de Junts Pel Sí, ha respost les espectatives creades. Raul Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras, més tota la resta de noms que vindran darrere i per la resta del territori donen la idea del que tractem. Una llista transversal i amb una missió molt clara. Culminar el procés cap a la independència. Un full de ruta i unes opcions basades en els informes del Consell de Transició Nacional, un període de 18 mesos que pot ser menys, i uns passos ben clars per posar el nou Estat dins el món amb la negociació sempre per davant i la legalitat i la democràcia com a eines fonamentals.

Una frase molt clarificadora de Romeva, va ser que anem a totes, ja no tenim marge. Defineix molt bé que això no es cap broma, i ha de ser la culminació del procés. Una vocació de victòria, ja que aquesta llista amb un Parlament autonòmic durant 4 anys perdria qualsevol sentit, i unes mesures socials d’urgència per aplicar durant el període transitori i l’anomenat dia a dia.

Les reaccions ja les hem vist, Sanchez Camacho dient que la llista unitària es la de l’exclusió, quan precisament és la més transversal i inclusiva de totes, ja que el nou Estat es una eina per poder viure millor i explotar totes les nostres capacitats, on tots hi son convidats vinguin don vinguin i pensin el que pensin, segurament no podríem dir el mateix del projecte dels Populars. Mitjans anomenats progres com El País perdent els papers i comentant que des de la il·legalitat no es pot construir legitimitat, segurament tenen raó, però des del respecte a la democràcia i la voluntat popular, segur que sí. Son fets que no semblen importar massa als mitjans espanyols. Per últim destacaria en Pablo Iglesias dient que respectaran la voluntat democràtica dels catalans, ho sento però em sona molt a aquella frase de Zapatero “Apoyare el Estatuto que salga del Parlamento”. El temps passa i l’experiència es un grau per tornar a caure amb paranys d’aquests tipus.

De fet no es cap mèrit, la voluntat popular expressada a les urnes sempre ha de ser respectada, nomes faltaria, sigui la que sigui, i en aquest cas es la independència de Catalunya.

Junts pel sí, es l’eina que conjuntament amb els companys de la CUP ens permetrà fer aquell referèndum que no ens han deixat fer, i el món ho sap, i l’Estat espanyol també, aquesta es la seva por.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *