ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CLAREDAT ESPANYOLA I LA RESPOSTA INFANTIL CATALANA

General

Aquests dies, o les diferents decisions de l’Estat, sempre tenen el mateix objectiu, que es anar contra Catalunya, amb la retallada estatutària, retallada d’infraestructures, la marginació del català, i un llarg reguitzell de temes, on com a novetat la visualització de la diferència de tarannà amb les corrides de toros ha tornat a aixecar el monstre espanyol, en forma d’agressions dels protaurins, de crides de boicot als productes catalans, o d’un Partit Popular amb la col·laboració segura del PSOE, que vol humiliar encara més el Parlament de fireta que tenim, avortant la decisió presa a Madrid.  Davant d’això ens dediquem a crear cada dia una plataforma independentista amb els mateixos objectius que les anteriors, però diferents lideratges, aquesta devia ser la immaduresa a la que es referia l’Artur Mas.

L’Estat espanyol no en vol saber res de democràcia, i si molt d’imposició, no toleren cap diferència amb la idea del pensament únic, i una prohibició de la tortura animal en un territori, pot acabar amb boicots, insults, i finalment en una decisió revocada al Congrés de Madrid, per deixar ben clar qui te la sobirania, i el poder. No accepten les majories, ni la diversitat, i utilitzen un tractat mig franquista com la Constitució, com excusa per utilitzar tots els mètodes pels seus interessos.

A Catalunya, l’esperit del 10 de juliol, i el mandat majoritari de la gent en forma de ser el proper estat de la Unió Europea com única sortida a l’atzucac existent, ha fracassat amb els partits parlamentaris, que han mostrat repetidament la cara més mesquina amb prohibicions de ILPS, i aprovacions de preàmbuls com a resolució unitària, per postres trencada a Madrid.  Fora del Parlament hi ha una opció que fa un any que treballa seriosament, amb els seus encerts i errades per estendre el missatge per tot el territori, ha creat una estructura estable, i ha aprovat unes llistes prou dignes al Parlament, estic parlant de Reagrupament amb en Joan Carretero al capdavant, arrel precisament del tema de les llistes, els que no havien entès res de l’objectiu final, que evidentment no era la promoció personal de ningú, es van començar a sentir enganyats, i amb el temps esta passant el pitjor que podia passar, i un fenomen típic de l’independentisme català, la Crida per la Terra, la Solidaritat Catalana de Laporta, la Conferència nacional del sobiranisme, la Plataforma SI o Catalunya acció entre d’altres, que a més, els diferents grups que les formen van passant d’una opció a un altra, creant crec jo amb un elector normal, una confusió que convida a quedar-se al sofà de casa el dia de les eleccions, i seguir augmentant la desafecció.

En principi totes tenen el mateix objectiu final, la declaració unilateral d’independència, i totes volen una llista unitària i una gran coalició, però quan arribem al tema de les llistes, surten les vanitats i misèries humanes que fan impossible de moment aquesta entesa, tot hi sabent que l’objectiu fonamental pot quedar en un no res si no hi ha un acord, i una sola llista que doni la suficient confiança a l’electorat, per iniciar aquesta revolució pacífica al Parlament que acabi en forma d’Estat propi.

Ja n’hi ha prou de protagonismes i ànsies de poder present i futur, estem parlant d’alliberar una nació que fa 300 anys que esta segrestada, i això no es fa amb personalismes barats, ni hipòcrites que s’omplen la boca d’independència, quan en realitat nomes la volen si ells en son els protagonistes i els futurs líders.

La oportunitat es única, les circumstàncies ens son favorables, les enquestes ho reflecteixen, tant sols falta la responsabilitat, la coherència i la generositat per fer aquesta fita comuna una realitat, i que amb 25 llistes, a cadascuna més embolicada no te cap futur, i no aportarà cap alternativa.  El temps s’esgota i la decisió es nostra, els propers 4 anys podem assolir-ho, fan falta 68 diputats disposats, i sobretot no fer el joc a l’estat espanyol, com sembla la intenció d’alguns.

 

 1. Trobo bastant decepcionant i trist com està evolucionant el moviment independentista. Sembla que no hagi après res de les lliçons de la història. Realment pensen que faran res de bó anant tots dividits? Que no entenen el que volem la gent, ja ben farts de la inoperància política espanyola i també catalana? Si les coses continuen així, sentint-ho molt, potser si que el dia de les eleccions em quedaré al sofà. Jo i part de la meva família.

 2. Els catalanets ens passem de llestos, ens creiem que sóm superdemocràtics i que tothom ha de dir la seva quan vulgui i així ens va. El cert és que som una societat molt plural i plena de matissos, però ens manca visió de país. Potser això ens ha portat on som, en una autonomia i poc més.

  Si analitzem els darrers 300 anys de la nostra història podem observar com el catalanet s’ha vist o s’ha deixat enbolcallar per la maquinària pesant espanyola i s’ha sentit còmode (amb lloables excepcions) dins l’entramat espanyol. Sembla que aquests darrers aconteixements han despertat una mica el sentit de nació, però no hi tinc gaires esperançes. Crec que la darrera onada d’emigració espanyola dels anys 60-70 va acabar de difuminar el sentiment català dins el model autonomista.

  En definitiva, crec que els catalans no tenim sentit de país com altres indrets i ens pensem que les coses es fan soles. Aquesta mentalitat lliga molt amb la manera de ser: educada i poc sorollosa. Tanmateix, en un món dur i competitiu no porta enlloc. Només podem aspirar a ser el que som, i gràcies.

  Potser és un missatge massa pessimista, però el temps em donarà la raó (tan debó m’equivoqui).

  Salut i (in)dependència.

 3. Hem d’intentar per tots els mitjans que hi hagi una sola candidatura, la
  quina sigui, però que sumi el màxim de diputats, per forçar en Mas a negociar un
  cop guanyi les eleccions. No ens podem permetre que el PP o Ciutadans superin
  qualsevol candidatura independentista.
 4. Reagrupament + Conferencia Nacional (SI) + Solidaritat Cat

  TANQUEU-VOS EN UNA HABITACIÓ I NO EN SORTIU SENSE UN ACORD

  Junts aconseguireu un suport incondicional perquè haureu demostrat que poseu el país per sobre de les consideracions personals.
  Separats, ni un escò.
  No ens feu patir vergonya. Ens en refot les diferències personals que tingueu, les ganes de liderar i les llistes.
  Humilment demano que mireu què us uneix, i oblideu diferènces. La gent de carrer, aquests que ens hem associat o donat suport a uns i altres, estem tips de veure batalletes entre nosaltres.
  UNITAT …. o derrota.

 5. Take a look at the series of Cartier Replica Watches, Swiss Watches, we offer, each item of the Replica Cartier is classic and fashion, yet the quality is guaranteed and prices are favorable. Luxury Watches, Replica Watches Swiss, Replica Watch. Buy Corum Rolex Watches, A.Lange & Sohne Watches. High Quality With Low Price. Find more related articles about Mens Watches from Accessories Of Watches Alain Silberstein Watches, Audemars Piguet Watches, B.R.M Watches. In todays online market there are plenty of Baume & Mercier Watches, available for sale. Bell & Ross Watches, BMW Watches, Breguet Watches, There are many sites today that review Breitling Watches, Burberry Watches. Bvlgari Watches. These Cartier Watches, sell well in retail or online stores Chanel Watches, were not the main area of production of other Chopard Watches, Concord Watches, so Rolex was the one who filled the gap. Corum Watches, D & G Watches, De Witt Watches. Don’t shy away from the panache and glory which is awaiting you in the form of Baume & Mercier Ebel Watches, Emporio Armani Watches, Fendi Watches. I am sure you have heard about Ferrari Watches, Franck Muller Watches, Girard Perregaux Watches, Glashutte Watches, seeing as they are getting more and more prevalent. Graham Watches, Gucci Watches, Guess Watches, and things that may affect other players or themselves is prohibited. D&G Watches. Not all Omega Gucci Watches, sold in the market can be depended on though.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *