ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CREDIBILITAT SOTA MÍNIMS

General
El govern català amb els seus diferents punts de vista, declaracions que no totes van amb la mateixa direcció, està fent un flac favor al procés cap a la consulta i a la decisió de la ciutadania catalana per triar el seu futur, així doncs, no es d’estranyar que la vicepresidenta espanyola es permeti dir que no tenim les coses clares sobre una consulta il·legal, i fer recomanacions per abandonar la idea i centrar-se en la crisi, com si fossin coses diferents. El President Mas, crec que ha arribat el moment de posar les coses clares i cridar a l’ordre, deixant clar que això no es un joc i que tot el govern deu lleialtat al seu president, a un programa electoral i a un pacte d’estabilitat amb els republicans, qui no entengui això hauria d’abandonar el vaixell ara que encara hi som a temps. No ens podem permetre més mala imatge o desconfiança davant el poble.

Efectivament, les continues declaracions de Duran en direcció contraria al President, i veient impossible com en el cas del conseller de Justícia Germà Gordó que ha de ser una consulta pactada, o que es pot ajornar, o buscant un pacte fiscal ja enterrat o mort, o fins hi tot qüestionant les preguntes a fer amb opcions esperpèntiques que ningú ha demanat, provoquen també que altres com Josep Rull hagi de dir que garanteix que el poble parlarà encara que no hi hagi acord amb l’Estat, i que la legalitat sempre hi serà d’una manera o d’una altra, i amb les diferents formes que es pot expressar. Cal dir que mitjans com La Vanguardia o El Periodico, aprofiten les declaracions contradictòries per posar aigua al vi, i venen la idea de la consulta impossible. Igualment Saenz de Santamaria convida a Mas a aparcar la consulta i fer bona gestió, advertint que presentaran recursos sobre allò que considerin inconstitucional, i tancant la porta el que no estigui dins aquesta.
Realment, aquesta imatge que vivim aquests dies es negativa, tant per la confiança dels ciutadans en els seus representants, dels quals esperen simplement que compleixin el programa electoral que han votat, i més en un punt bàsic com aquest, i per altra banda la poca credibilitat que desprèn alhora d’aquest diàleg de sords amb l’Estat espanyol i la suposada fermesa que hem de presentar.
El president ja ha arribat l’hora de que posi ordre a les seves files, i no permeti més sortides de to, ni de Duran, ni de Gordò, ni d’altres elements que puguin anar sorgint. Ja un full de ruta traçat, un pacte amb els republicans i unes directrius que el Govern ha de transmetre i aplicar, per tant qui no estigui conforme ha de ser advertit, i si cal substituït. Com deia abans això no es un joc, es l’anhel d’un poble que ha enviat un missatge ben clar a la seva classe política, i aquesta l’ha validat a les passades eleccions. Per tant ara cal estar a l’alçada del moment històric que vivim i de la responsabilitat que comporta, qui no la pugui assumir, no es cregui el full de ruta o simplement no el comparteixi, apart de ser un frau davant l’electorat te que fer un pas al costat i deixar lloc a persones que realment compleixin el mandat del poble i del Parlament.
No podem estar cada setmana amb sortides de to i mentides sobre el diàleg amb l’Estat, que evidentment s’ha de realitzar i esgotar, però tots sabem com ha tornat a dir la vicepresidenta espanyola que del tema consulta no hi ha diàleg possible amb l’excusa de la Constitució, per tant s’ha de preveure una tancada de porta i una llei de consultes que acabarà al Constitucional, per tant fermesa i decisió.
En definitiva, el President i tots els consellers haurien de ser la corretja de transmissió de que la consulta o la forma que sigui per validar el procés no s’aturarà ni necessita el permís d’un estat espanyol que no donarà, simplement necessita el permís de la democràcia i del poble.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *