ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CRIMINALITZACIÓ COM ALTERNATIVA

General
Veiem les enquestes del CEO que ens tornen a donar una clara majoria a favor de la independència catalana amb un 60% dels vots contra un 30% contraris, i encara una dada més clara, un 87% de ciutadans que com no pot ser d’altra manera acceptarien el resultat com en qualsevol elecció o consulta en una democràcia. Davant d’això personatges de tant dubtosa qualitat democràtica com un dels candidats europeus de Ciudadanos Juan Carlos Girauta posa ara el seu odi i energies amb l’ANC tergiversant el seu full de ruta i acusant a tort i a dret amb acusacions d’associació colpista i responsable del que pugui venir, s’ens dubte una amenaça sense cap fonament i que defineix perfectament aquesta formació sense escrúpols ni el respecte més elemental a la societat que representa.

Efectivament, els partidaris del si-si augmentarien més de cinc punts i doblarien als partidaris del no en la nova enquesta del CEO, una tendència  a l’alça, que queda segellada per aquest prop de 90% que acceptaria el resultat, cal dir que aquest 10% que se suposa no ho faria, suposo que Girauta també els podria causar de colpistes, però no ho farà, ja que la teoria de l’espanyolisme ranci es el respecte democràtic a la carta, i el diferent tractament depenent del context que parlem.

Cal dir que alguns com el portaveu popular tarragoní Alejandro Fernandez s’atreveixen a formular enquestes sobre una possible escissió d’aquesta ciutat de Tarragona, o sigui arribem al punt de paranoia que per no acceptar el dret a l’autodeterminació de Catalunya respecte Espanya, accepta aquest dret per una ciutat de la mateixa Catalunya, com es pot veure sobren les paraules per definir tanta bajanada i falta d’argumentació.

De totes maneres el full de ruta de l’ANC, on passi el que passi amb la consulta, es a dir si es pot fer o no, es posa com a límit el 23 d’abril de 2015 per la declaració unilateral, i on lògicament per visualitzar i donar credibilitat al fet, caldrà controlar els impostos i principals infraestructures des del primer moment, res anormal, ni que no hagi succeït amb totes les independències. Precisament i per si Girauta no ho sap una independència i creació d’un nou estat consisteix amb això, ser amo del teu propi destí i controlar tots els teus recursos en el teu propi benefici, crec que per exemple Espanya ho fa i no veig que ho critiqui.

El que no es pot fer es aprofitar això, treure de context les paraules i assimilar-ho amb un cop d’estat, acusant a una organització de la societat cívil de provocar-lo. Un cop d’Estat es el que el General Franco va fer a l’Estat espanyol durant 40 anys aplicant el règim del terror, i que per cert ha estat oblidat, mai perseguit, i per partits com el que ara governa Espanya mai condemnat, hauria de ser un altra reflexió per Girauta.

Realment, quan la realitat es aclaparadora, la societat està unida i no cedeix davant amenaces cada cop més ridícules, la por al 9 de novembre va fent efecte en aquests personatges amb tel democràtic més que dubtós i que ara busquen l’enfrontament i divisió de la societat amb joc brut i la criminalització d’un procés impecable i que no poden aturar.

Per últim dir que aquesta pulcritud porta alguns cops a que la quota de pantalla d’un partit com Ciudadanos no representat a les institucions europees sigui molt per sobre del que li correspondria i això sempre obeeix a interessos d’alguns grups mediàtics per llençar frases com “os vamos a montar un Ulster en Catalunya”, això Sr. Girauta si que es colpisme, però esclar tampoc el preocupa. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *