ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DEMAGÒGIA I EL RACISME DE BRACET

General
 

Aquest incendi devastador que estem patint a l’Alt Empordà amb unes conseqüències tràgiques en forma de morts, pobles desocupats, milers d’hectàrees de bosc arrasades, i en definitiva tot el que comporta desgracies com aquesta, han servit per veure dues coses, la demagògia i aprofitament d’alguns per fer critica política d’un tema tant tràgic, i de l’altra veure com molts mitjans de l’Estat espanyol tant sols sembren l’odi més irracional contra Catalunya, aprofitant aquesta desgracia.

 

Efectivament, alguns opinadors de tertúlies publiques no afins amb el govern català actual amb tota la falta d’ètica del món, han vinculat retallades i mitjans dels bombers per apagar el foc, fins hi tot amb dades de pressupostos que mostrin els percentatges de reducció en aquest cos. Crec, i com deia aquell que “això no toca”, res tenen a veure les retallades amb la inconsciència d’un ciutadà tirant una burilla a la carretera segurament des d’un vehicle, i tots els esforços del nostre cos de bombers ajudat per altres contra el fort vent de la zona, i les condicions que han impedit desplegar tot el material, sobretot l’aeri. Francament la demagògia te un límit, i en aquest cas s’ha superat amb escreix, i es d’una mediocritat fora de límits. Per altra banda a l’Estat espanyol, i a diferencia de molts mitjans internacionals on la noticia del foc ocupava portades, en alguns mitjans estatals la victòria de Fernando Alonso diumenge o altres temes menors, deixaven sense espai aquest greu fet a Catalunya, de totes maneres, i com diuen a vegades es pitjor el remei que la infermetat, i quan han sortit es mouen moltes d’elles entre la burla i la satisfacció, arribant al deliri al culpar l’incendi de la manca de recursos, ja que els diners s’han gastat en ambaixades o cultura catalana, insults i racisme en estat pur que han estat acceptats com a comentaris en mitjans que lògicament han passat el filtre, i demostren aquesta xenofòbia contra Catalunya que alguns tenen, i volen promoure, també estic convençut que no tothom pot ser tant miserable, però totalment de bojos en qualsevol estat normal, on per cert alguns encara defensen federar-s’hi per no trencar els lligams que ens uneixen, tot seguit adjunto alguns d’aquests comentaris que ja aviso poden ferir la sensibilitat, però no es pot amagar la realitat.

Comentaris al diari El Mundo a la notícia de l’incendi

– No quieren independencia de ESPAÑA?,no dicen que ESPAÑA esun lastre para ellos?,pues bien que se jodan,que se las arreglen ellos SOLITOS,aplaudiran al ejercito de ESPAÑA para quitarles el marron de encima y una vez controlado y apagado el fuego,fuera de cataluña que no es de ESPAÑA,lo dicho,que se JODANNNNNNNNNNNNNNNNNNNN,

– Por mí, que se queme Cataluña entera (y su contenido…).O sea!

– ¿Alguien sabe si arden mejor los pinos catalano-hablantes que los castellano-hablantes?

– Ahora si que piden ayuda al estado para que les envien “MILITARES ESPAÑOLES” para que les apaguen el incendio, siempre diciendo que si ejército opresor, que retiren las fuerzas de ocupación etc etc, pues ahora os vais a tragar los catalanes independentistas todas esas palabritas

– Amigooo.. los políticos catalanes son mas listos que el hambre. Cuarteles en cataluña no.. pero soldados peones si, no?. Como se le ve el plumero al personal.

– Para la Generalitat mantener intacto el patrimonio cultural como la lengua o sus embajadas, parece ser prioritario a su patrimonio natural.

– ¿Les exigirán a los pilotos que hablen catalán?

– Me decepcionan los comentaristas anticatalanes que, en el fondo, parecen alegrarse de semejante tragedia. No me sorprende que los independentistas sean ya mayoria. Un saludo afectuoso desde Madrid.

– Ya éstos se están quedando con la copla de Paulino Rivero jej-Están aprendiendo mucho¿¿..ahora vendrán las subvenciones jej¿¿fuego¿fuego, fuegoooooo..digo subvenciones¿ subvencionees, subvencioneeesss .jej

– Para ser miembro de un retén en Cataluña tienes que saber catalán. Ahora, para ir a apagar un fuego descontrolado en Cataluña puedes hacerlo perfectamente siendo aragonés o madrileño. Entonces no te pondrán pegas por no saber catalán. Qué curioso, ¿no creen? Bueno, sólo espero que no les pongan pinganillo.

– No me alergro por el incencio ni mucho menos. Pero si destinariais los catalanes parte de la pasta que derrochais en Embajadas inservibles, traductores innecesarios de catalan español, y otras muchas memeces, en tener un cuerpo de bomberos eficaz, mejor os iria. Ahora a pedir ayuda a Francia o a España, mientras vosotros derrochais recursos.

– es que valorar la lengua de una comunidad con mayor puntuación que la cualquier otro idioma tiene cojones. Ahora podrían tener problemas para entender a los retenes que vienen de otras provincias castellanoparlantes.

– La culpa de casi todo lo tienen los independentiscas catalanes, que prefiren gastarse su pasta en Embajadas Catalanas, Traductores de catallan, Roduladores de calles por carrer, et. etc, y no gastar ni un euro en vigilancia de montes, bomberos, ayudas a los que no saben ni quieren saber catalan, etc. Gastaros la pasta en lo que querais, pero ahora os tendra que ayudar España (en español claro), o Francia (en frances claro), y sin tanto gasto inutil. Los catalanes a defender vuestras tonterias, y pondran a un Jefe de Operaciones en Frances en la parte Norte, y a un Jefe de Operaciones en Español, en la Sur. Y vosotros los catalonios, a vigilar si los rotulos de las tiendas estan en catalan, que solo lo entendeis vosotros, y confunden a la mayoria.

Comentaris al diari Libertad Digital

– Es muy lamentable por las pérdidas humanas, pero el dinero está para gastarlo en temas de perentoria necesidad y no en “esquizoides razones identitarias”. Menos Omnium Cultural, embajadas, cine en català y más en apaga fuegos y protección civil.
desde BCN.

– Pues que pidan ayuda a Francia pais al que insultan bastante menos que a ese otro que tienen ahí abajo… Lo siento por los muertos.

– En fín, tienen problemas para apagar fuegos, pero tienen unas “embajadas” cojonudas en el exterior.

No se podría invertir en prevención y extinción lo que se gasta en embajadas nacionalistas y otras cretineces

Comentaris al diari ABC

– Lo que no puede ser, no puede ser. Si quieren independencia, que prueben a apagar el fuego con sus propios medios.

–  Y el fuego ¿¿¿ como quema en Español, Frances o en Catalan ????.

Comentaris al diari El País

– Si estos catalanes se hubiesen dejado ayudar por las demas autonomias….pero NO……….de ninguna manera…..han rechazado la ayuda de la comunidad de Madrid simplemente porque no hablan catalan……os lo pideis creer?…………anda y que se cremen ………..cuando desaparezca cataluña siempre se podran ir a Marruecos…seguro que le devolveran el favor.

– A ver cuánto tardan en culparnos también de esto a los madrileños

– HAHAH MIREN LA FOTO KE GRANDE LAS LLAMAS O_O

– No se por qué frivolizan con una cosa tan grave como un incendio de estas proporciones, y más cuando hay víctimas mortales. Un respeto a las personas, sean de la comunidada autónoma que sean y hablen el idioma que hablen… Respeto para los seres humanos!!

 1. Bon nit, em veig obligat a fer un comentari aclaratori al gran incendi que està patint l’Alt Empordà. Com ja has de saber, una part dels meus estudis i de la meva feina se centren en la prevenció dels incendis forestals. Per a què quedi clar d’una punyetera vegada, hi ha situacions crítiques que per molts mitjans que hi posis sobre el territori (aeris, terrestres, etc.) el comportament del foc sobrepassa les capacitats d’extinció dels mitjans. I és el que ha passat a l’Empordar, en un episodi de sequera i amb un fort vent, és impossible aturar el foc (els efectius s’han de retirar a zones segures) i els mitjans s’han de centrar el salvar les vides humanes primer, els béns segon i finalment el medi natural. Nomès quan hi ha un canvi de la situació que ha provocat les altes intensitats i velocitats de propagació de l’incendi (bombers en diu “finestra”) a llavors es pot començar a planificar i actuar amb criteris tècnics.

  Tanmateix, com a fet positiu, no crec que cap enginyer forestal espanyol critiqui l’actuació dels mitjans d’extinció sense una valoració final de l’incendi.

  Espero que aquest comentari aclareixi les xorrades que es diuen, que malhauradament també les escolto per la banda catalana.     

  Finalment aprofito per recordar que el foc s’apaga a l’hivern fent treballs de prevenció d’incendis. O sigui que menys invertir en avionets d’extinció (que en calen) i més en brigades i projectes de treballs forestals. Però crec que això ja seria una altre article…   

    

   

 2. Veritablement en Pi de la Serra ho va cantar clar I CATALÀ:

  Si els fills de puta volessin, no veuriem més el sol.

  Encara vopleu més insults d’aquests miserables,ignorants,vividors, que pensen que viuen a les cavernes, però és clar, que ells ho manen tot.
  Que treballin els altres. ´ñes el seu pensament.
  Prou d’aguantar més insults d’analfabets.
  VISCA ELS PAÏSOS CATALANS LLIURES I INDEPENDENTS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *