ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA INDIGNITAT NO ES UN RÈDIT A LLARG TERMINI

General
 

Les primeres multes del No Vull Pagar arxivades ja son un fet, i es demostra que la tàctica de la Generalitat de donar l’esquena a la ciutadania, i tot el suport al robatori de l’empresa Abertis es una indignitat difícil d’explicar. Alhora veiem com el PP critica TV3 per fer apologia de l’independentisme, i la mateixa Sanchez Camacho queda en evidencia, quan defensa la pujada de l’IVA, i si repassem hemeroteca la podem veure criticant aquesta possible mesura quan el seu partit encara no governava a Madrid. Tot son actituds criticables i rebutjables que no poden sortir gratis, ja que la memòria no es pot perdre tant fàcilment.

 

Efectivament, segons el PP la cadena catalana fa apologia de l’independentisme, i utilitza termes com “espoli fiscal” massa sovint, o per exemple la desmesurada cobertura dels telenotícies amb l’onada de consultes sobiranistes del 2011, que consideren propaganda secessionista, o recentment documentals com el de la Crida que creuen enaltiment d’organitzacions radicals. Per últim, veuen inacceptable la no emissió de cap programa en castellà. Per altra banda la liquidació per part espanyola de la bonificació de peatges encareix encara més els nostres, tot just quan es comencen a guanyar els primers recursos contra les multes de la Generalitat i Abertis, i que deixen despullat el model repressiu contra la població que es planta davant aquest robatori. Sanchez Camacho va criticar clarament la pujada de l’IVA del govern Zapatero, i la considerava altament perniciosa per l’economia catalana amb una disminució del consum, del turisme i un augment de l’atur entre altres coses, cosa que contrasta amb el seu suport actual a la pujada popular del mateix.

Realment, els populars, ens enganyem igual que els socialistes, i  supuren nacionalisme espanyol pels quatre costats, i una fòbia anticatalana que no entenc com pot captar votants en el nostre territori. Diuen que TV3 utilitza termes com espoli fiscal, ells li diuen sistema financer autonòmic, jo crec que quan el 10% del PIB d’un territori va a la mal anomenada solidaritat i no torna mai més, es simplement un robatori a gran escala o un espoli, les coses pel seu nom. Respecte les consultes, això s’en diu noticia, i un fenomen que va fer parlar tota Europa, com exemple de democràcia participativa organitzada des del poble, ja se sap que pels populars el concepte democràcia el tenen una mica confús, sobretot si la pregunta formulada no els agrada, i era una noticia de primera magnitud els agradi o no, parlen de documentals com La Crida, en un altre clar exemple de la seva manca de democràcia, suposo que els semblaria perfecte fer un documental per exemple sobre Samaranch, un feixista reconegut, i aquí no ho considerarien apologia de res. Pel que fa als programes en castellà, haurien de saber un cop més que la nostra llengua pròpia es la catalana, i es la televisió de Catalunya, de la mateixa manera que les decenes de cadenes espanyoles pública i privades fan nomes els programes en castellà, i no sento que reclamin res. El tema de la Camacho demostra fins on pot arribar la falta d’arguments i la mentida per justificar aquest odi contra Catalunya, i aquest objectiu de perjudicar-la com més millor al preu que sigui, a veure si els seus votants se n’adonen d’una vegada, ja que ells també pateixen tots els nostres greuges. Finalment la reacció de la Generalitat, que recordo dins el sistema autonòmic, simplement es una institució espanyola a Catalunya, que com a tal defensa els interessos espanyols, i en aquest cas d’un gran lobby econòmic com Abertis, que amb el seu robatori als peatges provoca que per coartar a la ciutadania de la seva plantada per dignitat no doni suport a la ciutadania que precisament representa, i ara es vegi com la tàctica de la por, se’ls pot girar en contra amb la falta d’arguments juridics per les multes. Crec que l’actitud del govern català ha estat senzillament indignant, i demostra fins quin punt ens fa falta l’Estat propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *