ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA JUSTÍCIA DE L’EMBUT

En una democràcia on posar les urnes es delicte i utilitzar les estructures de l’Estat per anar contra diferents persones amb proves fabricades incloses te premi, pot ser qualsevol cosa menys un sistema democràtic de l’Europa occidental. Un frau en tota regla, on el sistema corrupte i l’aval de la societat espanyola al mateix deixa sense fre unes conseqüències cada cop més greus.

Ahir el jutge instructor va decidir mantenir les acusacions sobre Mas, Rigau i Ortega per desobediència i prevaricació per la Consulta del 9N, i tot apunta que aviat seuran a la banqueta dels acusats. Al mateix temps la diputació permanent del Congreso espanyol amb els vots de Populars, socialistes i Ciudadanos van rebutjar la comparaixença del Ministre Fernandez Diaz per donar explicacions sobre les converses amb Daniel de Alfonso.

Tot en un dia i amb un missatge molt clar. Aquesta democràcia de fireta no suporta les urnes i menys si son el primer acte de sobirania real de Catalunya en el seu procés cap a la independència. Tota una provocació que no han pogut suportar i que busca en un principi amb el que ells consideren un problema i no un repte democràtic. Eliminar els autors de tal ofensa amb el President Mas al capdavant, el mateix que encar es tan blasfemat des de certs sectors independentistes que s’atreveixen a repartir carnets entre independentistes purs i nets i altres que es veu son tacats, però curiosament han donat la cara per la via dels fets i no de la demagògia sense límits. No hi ha dubte que la població si arriba el dia del judici a les urnes i a la voluntat catalana haurà de sortir al carrer per dignitat de país i en defensa de la democràcia.

Al mateix temps veiem com un Ministre que ja hauria d’haver dimitit, i que cada fragment que escoltem sobre les seves converses amb el director de l’Oficina antifrau fan més fàstic. Segueix ben viu i els partits afins li estalvien donar cap tipus d’explicacions. Un missatge també per aquells que en nom de l’esquerra i la dreta, deixa el PSOE fora d’aquest pack de partits amb cap sensibilitat democràtica i on la ideologia i idea de fons es exactament la mateixa. No evolucionar, mantenir el feeling del règim anterior i donar suport a un sistema corrupte on tots tenen els seus valors dipositats.

En definitiva, una lliçó del que es l’Estat espanyol molt allunyat de qualsevol democràcia standard del món.

 1. Es diu “la llei de l’embut” “qui gemega ja ha rebut” si no ha fet la DUI i emprès el vol.
  .
  La sobirania plena és la Independència. Sense independència no hi ha Dret a Decidir.
  .
  Com Anglaterra, un país normal que dicti les seves pròpies lleis i prenguin les seves decisions amb dret a equivocar-se però també a encertar-ho.
  .
  Està bé que Puigdemont ja digui que hem de marxar de pressa, però quan es reuniran amb Junqueras i la CUP per sumar 68 o més diputats i redactar i preparar la DUI?
  .
  Aquest és el camí unilateral, fer-ho sense esperar el consens total, que naturalment mai hi serà.
  .
  Per això calen capdavanters decidits a guanyar, ells! la Independència, i així empènyer el Poble i aixamplar de veritat i forma efectiva la base social que ja tenim.
  .
  Qui no vegi això és que no està preparat per a presidir i governar Catalunya en el tram final vers la Recuperació de la set vegades secular Plena Independència de Catalunya.
  .
  Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM. Simpatitzant de l’UPDIC -Units pera declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *