ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LLIBERTAT DE DECIDIR, UN DEBAT INACABAT

General

Arran de la victòria en el Parlament de la ILP antitaurina, què desprès d’haver superat les esmenes a la totalitat, ara seguirà el seu tràmit parlamentari, i esperem elimini aquesta practica de la barbàrie en el nostre territori.  Realment va ser curiós com els defensors de la festa com l’anomenen ells, van centrar el seu discurs en un suposat debat identitari del que es espanyol o català, i van obviar totalment la defensa de la tortura animal, què no crec que ningú amb plenes possessions mentals pot defensar.

El diputat del PSC David Pérez, va declarar un cop acabat el debat i en to moderat, què en el seu grup segurament la majoria es partidària de la prohibició, cosa que contrasta amb la seva intervenció on va assegurar que el tema de fons es identitari, i va afirmar que era del Barça, li agradava Loquillo, Sau, els Castells i els toros Puc?, per la seva banda la Vicepresidenta De la Vega es mostrava partidària de no prohibir, sinó d’escollir en llibertat.  Des del Partit Popular la Alicia Sanchez Camacho, ha demanat saber el sentit de cadascun dels diputats de CIU i PSOE-C que tenien llibertat de vot, i ha defensat la llibertat d’escollir si volem anar als toros o no, i ha criticat clarament les prohibicions.

Una de les claus del tema, era que els diputats amb aquesta votació secreta i la llibertat donada als dos partits majoritaris, podien votar vertaderament sota el seu criteri, i no sent un numero més del partit que els ha escollit. Aquesta es la gran avantatja de les llistes obertes, on cada parlamentari es responsable davant la seva consciència i davant els seus electors de cada pas que dona, tot hi ser amb una qüestió no cabdal pel país, es un començament, i la nova llei electoral ha de contemplar aquestes llistes que no siguin patrimoni de la direcció de cada partit, i un calaix on van a parar totes les pomes sense que els electors puguin triar la que més els hi agradi.

Respecte a les reaccions del socialista, crec que la seva pregunta sobra, ja que la resposta es si, i plantejar això en clau identitaria, nomes significa el grau alt de xenofòbia que desprèn el nacionalisme espanyol, què curiosament molts cops no es considerat com a tal.  De la mateixa manera destaca el cinisme de De la Vega que defensa la llibertat d’escollir, encara que es veu que nomes es en qüestions de banyes, ja que quan es tracta de decidir el futur d’un poble, la seva postura ja es totalment diferent.. De la mateixa manera la Alicia pel PP no te cap dret a saber el vot precisament secret dels diputats, i menys a defensar la llibertat d’escollir, quan feia una setmana volia prohibir qualsevol consulta per l’estat propi, què es veu que aquesta no en tenim dret, com tampoc es tracta de poder triar d’anar o no anar a veure els toros, l’assumpte es la tortura animal i injustificada que allí s’ofereix, i això en el segle que estem, i amb una civilització més o menys avançada, no te raó de ser amb independència del lloc on es practiqui aquesta atrocitat.

En definitiva un debat curiós el que ha generat aquesta iniciativa, què ha posat el terme llibertat en boca de molts, però que en segons quins temes pren un significat molt diferent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *