ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ NO HO JUSTIFICA TOT

General
Dins d’una democràcia trobem punts essencials, com la llibertat d’expressió, i molts en poden fer bandera, però no es pot caure en el parany, tot te un límit, i no tot pot anar al mateix sac. Aquests dies trobem l’Esperanza Aguirre parlant dels 3000 anys d’història de la nació espanyola, com una dada per donar als nens, o un regidor Popular de Rubí que a través de la xarxa ha comparat el President Mas amb el nazisme, i amb un perdó tot arreglat. Fins hi tot el manifest dels intel·lectuals de l’unionisme federalista català amb arguments com la negació de la nostra perpetuïtat a l’Estat espanyol, o desmentint les virtuts de la nostra millora econòmica com estat independent.

Efectivament, Aguirre ens diu que l’educació ha de fer que els nens aprenguin a sumar, llegir, i la historia veritable que inclou aquests 3000 anys de l’Estat espanyol i no invents nacionalistes, negant el paral·lelisme amb Escòcia, ja que Catalunya ens diu mai ha estat independent, alhora diu que es pot reclamar tot per vies pacífiques i legals però amb respecte a la llei. Per altra banda, en Jonatan Cobo, regidor del PP de Rubí, i la seva comparació a la xarxa del president català i el nazisme, i que ja ha demanat perdó per haver ferit sensibilitats, i diu que seguirà lluitant perquè tots ens puguem expressar en llibertat, i la Sanchez Camacho ho compara amb les acusacions de franquista al ministre Wert i la seva espanyolització. Finalment persones com el periodista Antonio Franco, la cineasta Isabel Coixet o l’escriptora Rosa Regàs fan un manifest per l’unionisme al marge del PP, i criden a una Catalunya federalista i d’esquerres, i denuncien arguments ensucrats de l’independentisme que no es sostenen rigorosament, i parlen d’arguments de CIU, i ho justifiquen com una major part de la ciutadania catalana que comparteixen catalanitat i espanyolitat. Parlen d’interdependències i sobiranies compartides del segle XXI com argument contrari a l’Estat propi, i fan un crida al federalisme i vot al PSC.
La expresidenta de la comunitat de Madrid ens parla de les nocions bàsiques que han d’aprendre els nostres infants, entre elles la història, que inclou 3000 anys d’antiguitat de la nació espanyola, han passat de 500 aquests últims dies a multiplicar per sis la xifra, es veu que quan hi va haver les primeres cèl·lules vives al Planeta Terra, l’Estat espanyol ja existia, i per suposat exercia el seu poder que ha arribat fins als nostres dies. Segons ella aquesta es el tipus d’història que volen i no la nacionalista, no sigui que la veritat surti a la llum. Així també trobem que mai hem estat independents, de fet mai hem existit, som com un esperit volàtil sense cap tipus de dret, ni història, tot el demés son cosa de nacionalistes que tenen molta imaginació. Es la nova educació que ha de preparar les noves generacions amb rigor i seriositat. Per altra banda, el regidor popular s’atreveix a comparar el nazisme amb el president, i de retruc el nostre procés independentista,  i amb un perdó i avisant que continuarà lluitant per l’expressió de la llibertat acaba el tema, de quina llibertat ens parla, la de no respectar cap postura democràtica, la de barrejar el feixisme i l’horror del nazisme amb uns representants democràtics, es francament digne de dimissió en qualsevol estat normal, però això a l’Estat espanyol es demanar massa, fins hi tot la líder popular ho compara amb  els clams del govern català titllant de franquista al ministre Wert, segurament no ha fet una comparació entre els objectius educatius de la dictadura, i els que propugna el ministre, son senzillament iguals, per tant res a dir. Ara be, si hi hagués una engruna d’esperit democràtic en el seu partit hauria exigit la dimissió immediata del regidor, cosa que evidentment no farà. Finalment, el manifest de suport al PSC, parteix d’un pecat original, proposar una cosa que el seu mateix partit a Madrid no vol, per tant no hi ha tema, i dubtar de que un Estat no te més viabilitat econòmica que una regió que depèn del tracte  o en el nostre cas maltractament d’un Estat, crec que ja som grans i els exemples estan damunt la taula com per intentar convèncer del contrari, i per altra banda dir que no estem condemnats a la nostra pertinença a l’Estat espanyol per sempre, quan el seu mateix partit, i evidentment l’altre han reaccionat com han reaccionat des del dia 12 de setembre fins ara, per tant no ens poden vendre una historia que saben es falsa, i superada pel poble que segons les enquestes no se sent majoritàriament català i espanyol com ens diuen ells. Haurien de veure la realitat i no al seu desig.
  1. O sigui que ens compara les declaracions franquistes impresentables de Wert i el que fa un regidor que sembla nostàlgic de l’antic règim del pp vestint a Mas (suposo  al que votarà vostè el 25 N, com ho farà Carretero), amb que un grup de persones manifestin el seu federalisme democràticament. Ens ho fica tot en un mateix sac i ens diu que cal posar limits a l’expressió del federalisme i de l’esquerra que ni és nacionalista catalana ni espanyola a Catalunya. La demagògia és total i demostra que quan es treu la màscara, el seu ultranacionalisme el fa desitjar prohibir el que no li agrada: en aquest cas que hi hagi una esquerra federal. No doni lliçons de res i provi de curar-se la seva malaltia de nacionalisme excloent. Encara es creurà que parla en nom de tots els catalans o que ha vingut a salvar a algú. Parli en el nom del seu nacionalisme.

    Salut i federalisme. 

  2. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *