ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MINORIA SILENCIOSA

Crec que tothom ha pogut veure amb els seus propis ulls, les imatges no enganyen que Sociedad Civil Catalana amb una gran quantitat de diners al darrere per fer promoció, i la companyia de Populars, Ciudadanos, Plataforma per Catalunya i diversos grups d’ultradreta ha tornat a demostrar la realitat del que vol la societat catalana.

A pesar dels autocars gratis amb menjar inclòs, com ja van fer a l’acte de Tarragona per la Diada i fent crides a aquesta majoria silenciosa que tant volen veure, però que no hi es. La Plaça Catalunya no s’ha arribat a omplir, i si ho comparem amb l’any anterior, l’assistència ha disminuït, aquesta es la realitat. Ja no parlem si ho comparem amb les prop de 2 milions de persones de la Diada favorables a la independència. Sobren les paraules.

Fa llàstima sentir polítics, representants d’aquesta societat com Sanchez Camacho qualificant d’èxit i mentint descaradament amb xifres superiors a l’any anterior, i ha vaticinat la fi del procés. Alhora el president de SCC ha demanat abandonar debats absurds i ha deixat clar que no pensen renunciar a Espanya.

Realment, quan les coses son tant clares des del punt de vista numéric i d’arguments, intentar fer creure que no es així et fa caure en el patetisme i ridícul més gran, o pensar que vertaderament el menyspreu o odi a la societat que curiosament representes ha arribat a límits totalment fora de qualsevol àmbit democràtic.

La societat catalana ho te clar i demana foc nou i un país nou, i exigeix referendar-ho per les urnes com qualsevol societat civilitzada, davant d’això cap argument, nomes insults i imposicions, algunes ratllant la paranoia com dir que el procés s’acaba quan esta més viu que mai, o menysprear a la gent qualificant d’absurds la seva demanda, per cert molt majoritària, com si la democràcia fos seva i segrestada. Ningú els hi ha demanat que renunciïn a Espanya, ara si que siguin demòcrates i acceptin la majoria, que no significa en cas d’un nou estat que de cap manera deixin de banda els seus sentiments que son privats i respectables.

En definitiva, una nova constatació que estem a la recta final, i cal trobar el final del procés per higiene democràtica i per respecte a la societat catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *