ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA POLÈMICA DELS CORREBOUS

General

La decisió del Parlament de blindar els correbous, ha fet posar en peu de guerra a algunes comunitats espanyoles que han criticat aquesta diferent forma de mesurar les coses, i l’han titllat d’incoherència el canvi de discurs amb les corrides i els correbous. El Parlament ha aprovat aquest defensa amb el vot contrari d’Iniciativa, que s’ha desmarcat del govern, com ja ha passat altres cops amb altres lleis on el govern ha votat dividit.

El parlament ha aprovat les festes dels bous, quan encara no han passat dos mesos de la prohibició taurina. CIU, ERC, PP i la majoria del PSOE-C, han donat suport a la proposta, i tant sols Iniciativa ha votat contràriament, i han criticat la llei per fer-se perdonar per les curses de braus, i perquè grups com CIU no dones llibertat de vot, reiterant la seva petició d’eliminar les modalitats on el bou pateix més, com el bou embolat i el bou capllaçat. A l’estat han titllat com deia incoherent la diferent sensibilitat per una activitat i per l’altra, per exemple a Extremadura, s’ha prohibit aquestes festes amb els bous per evitar el patiment de l’animal.

Realment, no es pot dir que sigui exactament igual torturar a un animal amb tota mena de punxades fins a la seva mort, com son les corrides de toros, que posar unes torxes de foc a un bou que li produeixi unes cremades, però en cap cas la mort. Crec que ningú amb dos dits de coneixement pot dir que es el mateix, ara bé, la tortura en aquest cas animal, ho es tant si arriba a les ultimes conseqüències com es la mort o si no hi arriba, per tant, si fugim del elements distorsionadors identitaris, si es prohibeix la practica salvatge de les corrides de toros, també per coherència s’hauria d’aplicar aquestes modalitats de corrides amb els bous que comporten aquest patiment.

Si els arguments de la prohibició taurina, van ser un gran pas per la societat catalana com a civilització avançada, davant els defensors que tant sols podien aportar qüestions identitaries, que res tenien a veure amb el debat, i tant sols venien per aquesta obsessió malaltissa del nacionalisme espanyol que no paeix cap diferencia, ara s’hauria d’haver seguit aquest exemple de societat moderna, i com totes les tradicions tenen que evolucionar, sobretot les que produeixen  en el terreny animal, tortura o dolor a les indefenses criatures. Les critiques extremenyes tenen raó amb la incoherència catalana, però de totes maneres han de respectar les decisions d’un parlament sobirà els agradi o no, i per altra banda les seves prohibicions en les modalitats dels bous tampoc tenen cap coherència amb les corrides de toros, que a Extremadura son perfectament legals.

Iniciativa posa el dit a la llaga amb la llibertat de vot per exemple a CIU en els toros, i la no llibertat en els bous, es un mal exemple per la democràcia, ja que son qüestions ètiques que mereixen la llibertat individual, que jo defenso per tots els temes, però en especial en qüestions com aquestes. Es una clara demostració de que les properes eleccions s’acosten, i les votacions es fan en funció de quin resultat comportaran, i no de la vertadera consciencia de cada diputat.

Un mal exemple per acabar aquesta legislatura, i on una vegada més es demostra que la societat esta per davant de la covardia, i misèries dels nostres politics.

 

 

 

  1. Hola company,
    tinc al bloc “Rafel Santapau” un l’Endavant sempre (55) on he escrit un comentari sobre el tema. Crec que te’l podries mirar i si tens algun contacte en el “món taurí” aquest dels correbous, els el podries enviar. Coincidim en la tesi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *