ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA POLICIA DEMOCRÀTICA

Quan escoltem el nostre Govern parlant de la policia democràtica, aquest ideal de model policial que tots defensen francament els hauria de caure la cara de vergonya, ja que la realitat saben perfectament que es un altra ben diferent.

Una policia democràtica es deu al poble, una vocació de servei que res te a veure amb ideologies i si amb protegir a la ciutadania. Aquest fet veiem fa molt temps i amb masses casos que ha passat a un segon terme. Ja ho vam comprovar a Urquinaona amb les protestes per la sentència del Tribunal Suprem i com utilitzaven la força desmesurada sempre contra els mateixos i curiosament al costat dels mateixos. Evidentment no parlo de tot un cos on hi haurà excel·lents professionals però des de fa molt de temps una part tira per terra la bona feina que va fer exclamar a la societat catalana “els mossos sempre seran nostres”, i ara ja no es així.

Ahir a Poblet, un altre clar exemple d’aquest comportament, amb protecció per aquella petita part amb les banderes espanyoles per cridar a favor del Borbó, i hostilitat màxima contra una gran multitud que volia protestar per la presència del Borbó a Catalunya amb tota la legitimitat, i més desprès del discurs del 3 d’octubre del 2017 on va legitimar la violència salvatge de les forces policials espanyoles durant el referèndum i es va posicionar clarament en contra dels drets d’una part de la ciutadania. Es a dir va dimitir de les seves funcions per passar a ser un element més del “a por ellos”. De fet el tipus de visita per la porta del darrera i en un lloc allunyat i de molt curta durada ja ens diu que simplement es per un NODO de consum intern i sense cap intenció de contacte amb una ciutadania que en la seva gran majoria i lògicament no el vol.

Les actuacions dels Mossos en aquest sentit consentides per una Conselleria d’Interior, on el seu titular ja faria temps que en un país normal hagués estat cessat o hauria presentat la dimissió per la broma macabra de per un costat incentivar la ciutadania a la protesta i per l’altra reprimir-la sense contemplacions. No n’hi ha prou amb demanar informes com ha fet el President Torra, cal depurar responsabilitat i netejar el cos de dalt a baix per retornar a aquest ideal de polícia del poble tant allunyat ara, i això pel que es veu no hi ha cap intenció de dur-ho a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *