ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PUTA I LA RAMONETA, COM MÉS LLUNY MILLOR

General
Les declaracions ahir del President Mas posant condicions a l’Estat propi, i les posteriors del President Pujol descartant el federalisme que deixa com inútil, però en canvi el dret a decidir encara el presenta com la independència o el pacte fiscal. Això ja no te cabuda en el nostre procés, aquest pacte es mort i enterrat, i el milió i mig de persones que vam sortir al carrer per la Diada no el demanem, ni el volem, crec que el missatge va ser prou clar, i jugar a  la puta i la ramoneta un altre cop podria ser una presa de pel molt perillosa, ens hi juguem molt, i no val perdre la seriositat.

El president ha posat cinc condicions perquè CIU lideri el procés cap al nostre propi estat amb un dinar amb empresaris, i que passarien per una majoria social al darrere, actuar segons els marcs legals que es vagin establint, un to positiu, dins la Unió Europea, i amb radicalitat democràtica que descarta qualsevol declaració unilateral parlamentaria, que ha de ser avalada per la ciutadania. Per altra banda l’expresident Pujol descarta la formula federal, ja que no serveix absolutament per res, i ho considera una via morta ja que va en la línia del cafè per a tothom. Malgrat tot vol una resposta clara ciutadana que passi pel dret a decidir a canviar la situació, que pot venir per la independència o el pacte fiscal, just el dia que una enquesta de RAC 1 ens parla d’un 81% a favor d’una consulta d’autodeterminació. Crec que es prou clar que es vol, i que no cal seguir marejant la perdiu.
Realment, aquest procés de no retorn no admet ambigüitats, ni més dubtes que els raonables dins un pas tant important per tot un poble. Les condicions del president son obvies, i crec que ja es donen, vol una majoria al darrere, crec que l’11 de setembre li va mostrar que una part molt important de la societat es un clam per l’Estat propi, i si sumem les enquestes veiem que es una majoria del país que vol anar amb aquesta direcció, de fet el canvi de rumb al govern de la Generalitat be donat per això, o sigui que per aquest cantó cap problema, vol actuar segons el marc legal en cada moment, evidentment el més desitjable seria un acord amb l’Estat espanyol per validar i fer possible un referèndum com la via escocesa, però malauradament les mancances democràtiques de l’Estat no donen per massa, i s’haurà de buscar aquesta tutela internacional per poder celebrar la nostra consulta, com ja ha insinuat moltes vegades el mateix president, el to positiu, crec que es una de les característiques principals de l’Assemblea Nacional, ja que no es va contra ningú, sinó a favor nostre, altra cosa no ens portaria enlloc, parla de dins la Unió Europea, crec que el mateix lema de la manifestació ja ho expressava, i poca gent s’imagina una Catalunya fora de la Unió, es un projecte de primera línia, on Catalunya hi ha d’aportar la seva quota de responsabilitat, sempre com ella mateixa esclar, i per últim radicalitat democràtica, estic d’acord, però cal dir que una declaració unilateral parlamentaria avalada per unes eleccions anteriors amb un programa concret dels partits que la proposen es perfectament democràtica, i ja te una aval, que desprès pot confirmar-se amb un referèndum com ja ha succeït a Europa, per tant el Parlament com a representant sobirà  del poble no ha de tenir por a exercir la seva sobirania, sempre que estigui avalada prèviament pel poble amb un programa amb objectius molt clars. No podem infravalorar el poder decisori d’un parlament democràtic.  Per tant tots aquests condicionants ja es compleixen i per tant no hi ha d’haver obstacles per seguir endavant. Per altra banda, trobo encertat que l’expresident Pujol descarti ja la via federal per impossible dins l’Estat espanyol, i que en definitiva ens portaria dóna’t al cas a una situació semblant a l’actual. Es una via sense cap futur, i que ja no pot servir més d’excusa, l’Estat dona pel que dona. Ara bé no ens pot posar com a solució la independència o el pacte fiscal, el segon ja es mort i enterrat, i res te a veure amb el primer, no podem ressuscitar morts de la tomba que no ens traurien del pou on ens trobem, aquest intent de confusió ja no toca com deia ell. No es podem conformar amb res com a substitutiu, el poble ha parlat, i vol una cosa ben clara i normal, el temps de les mitges tintes ja ha caducat, i tots ho hem de tenir clar.
 
 
 
 
 
 
 1. Colla d’inútils i descreguts!

  Es veu que encara ens faran un favor,… colla d’inútils!

  Encara els haurem de donar les gràcies?

  Hi ha dos camins, l’un seguir-els la veta, l’altre engegar-los a fer punyetes!

  Els catalans hem de fer un sobre esforç per no mamar-nos el dit.

  Qui es cregui aquesta gent a partir del 26N ho passarà molt malament, perquè enganyaran al Poble Català una altra vegada.

  Tristament segur que no m’equivoco.

  Salvador Molins, BIC, ANC, CA, MxI, SCI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *