ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA REALITAT DEL SISTEMA

Dues notícies recents avalen la realitat negada per molts o no assumida intentant ficcions vergonyoses per allarga fins l’infinit el nostre procés d’alliberament nacional. El TC ratifica que els ultratges a la bander no són llibertat d’expressió i el Tribunal General de la Unió Europea rebutja el recurs d’Oriol Junqueras per la decisió del Parlament europeu de deixar vacant el seu escó.

Son dues noves bufetades a la cara de tots aquests poca vergonyes que segueixen estirant el xicle autonòmic i ens volen fer creure que Europa es la nostra salvació i Espanya canviarà la seva actitud amb Catalunya.

Ratifiquen que ultratjar la bandera d’Espanya es delicte i no pot ser llibertat d’expressió. Un dirigent de la Confederació intersindical Gallega va instar a cremar la “puta bandera” d’Espanya durant una manifestació a Ferrol el 2014. De fet aquesta sentència ens diu moltes coses d’un Estat que posa els símbols per damunt dels drets de les persones. Un cop més ens diu que la societat, el poble, aquell que es dota d’un sistema per governar-se i reforçar els seus drets individuals i col·lectius es engarjolat pel mateix sistema que controla i retalla els seus propis drets en una democràcia de fireta on el poder com una Dictadura l’assumeix sense permetre protestes. En aquest cas una bandera, es simplement un símbol, un sentiment segurament per molts, però que en cap cas pot passar per davant d’un dret tant fonamental com la llibertat d’expressió individual de cadascú. Un nou exemple dels elements del sistema per fer veure que no hi pot haver entesa possible.

Per altra banda el Tribunal Europeu avala al mateix Parlament i la decisió de deixar la cadira buida de Junqueras guanyada a les Eleccions, i diu que no te cap competència per controlar la decisió de les autoritats espanyoles per anul·lar el mandat com eurodiputat.

Aquesta plantofada d’Europa ens diu ben clar si es que calia que es un club d’Estats i que per avançat no podem esperar res diferent del que faci l’Estat espanyol. Aquest atropellament democràtic a junqueras deixant sense efecte els seus vots ja veiem que es avalat per Europa i per tant ens diu ben clar qui porta el pes en segons quines decisions de la Unió. En aquest cas aquesta Europa que ens volen vendre d’espai de llibertat i drets com ja sabiem es fum i nomes es un espai d’interessos i protecció del sistema dels Estats per damunt de la societat europea i de la democràcia més elemental, demostrant un cop més que nomes posant el sistema contra les cordes podem obtenir resultats, i això nomes pot passar per la unilateralitat fins al final, no hi ha altra solució, per molt que els encantadors de serps venguin solucions màgiques per damunt la realitat del sistema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *