ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SOCIETAT CIVIL VOL POSAR LA DIRECTA

General

Avui he participat a la Conferència Nacional per l’Estat Propi, i la veritat es que ha estat un èxit, i un nou pas de la societat civil, que farta de veure les misèries dels partits polítics decideix posar la directa, i organitzar-se per aconseguir una majoria social favorable a la independència, amb un hipotètic referèndum el 2014, o en cas de patir la prohibició espanyola, qualsevol dels altres mètodes regulats per la legalitat internacional.

Desprès de l’èxit de les consultes populars, que si alguna cosa van fer es deixar descol·locats als partits, que creien tenir-ho tot sota control, també desprès de la manifestació del 10 de juliol, amb el crit improvisat majoritari d’independència, i la retallada de l’estatut, més de 200 personalitats han signat un manifest fent una crida per la unitat del sobiranisme, i constituir una Assemblea Nacional Catalana, i aconseguir aquesta majoria social per en una futura data posada al 2014, poder exercir el nostre dret a decidir. El debat permanent d’aquestes personalitats ha donat els fruits en forma de declaració fundacional, i un full de ruta clar i gradual per anar avançant en el procés,  ara arriba un altra fase amb aquesta Conferència on tots els adherits hem aprovat aquest full de ruta i les esmenes presentades, i hem escollit un consell de l’Assemblea format per 110 persones, i una Secretaria de 30 persones que comandarà aquesta fase, fins constituir l’assemblea Nacional el mes de novembre, i on s’hauran creat ja les assemblees locals per estendre aquesta organització. Realment es un moviment transversal i unitari de base, on les ideologies polítiques queden a banda, i es vol promoure la mobilització i consciencia pe assolir l’estat propi.

 

Cal dir que les adhesions son de tipus individual, i no es permetrà cap associació adherir-se o partit, a part no es presentarà a cap tipus de comtessa electoral, i no demanarà el vot per cap formació en concret.  Se’ns dubte el pitjor que podria passar es deixar que els interessos dels partits agafessin les regnes d’aquesta iniciativa ambiciosa, per això la societat civil vol prendre la iniciativa, i deixar enrere aquests vicis de tots els partits que tant de mal han fet al projecte.

 

Crec que contesta la pregunta de desprès de les consultes que passaria, i aquesta es la resposta, noms com Miquel Strubell, en Terricabras, Lluís Llach, Enric Canela, i molts d’altres, donen gruix a la iniciativa, i crec que pot ser el cop definitiu per assolir l’objectiu, i obligar precisament als partits a donar el pas i deixar enrere el seu tacticisme de baixa volada o les típiques misèries personals.

 

Personalment he vist il·lusió i ganes de fer les coses  sense cap pretensió de notorietat, i si d’accelerar el procés amb la clau de tot, que es aconseguir aquesta majoria, sense la qual poca cosa es pot fer. Ara ja molta feina a fer, i molta imaginació per encertar els actes a realitzar que motivin la gent, i per altra banda aconseguir que els mitjans de comunicació es vegin obligats a parlar-ne els agradi o no.

 

En definitiva, una bona dosi d’autoestima que bona falta feia, i ara a treballar perquè la realitat sigui la que tots desitgem.

 

 

 

 

 

.

  1. En primer lloc, el meu reconeixement a tots els que seguiu treballant per la independència i dignitat del nostre país i gent. Espero afigir-m’hi aviat. Tot i els dubtes, suposo que ben humans i ligítims, de la conveniència de crear més grups que molts cops generen desconfiança a la gent, si bé per un altre costat enriqueixen el moviment de la societat cap a la fita que molts catalans desitgem.
    No estic d’acord en les valoracions que es fan de les consultes i de la manifestació de 10 de juliol. Es cert que en les consultes hi han participat molts milers de persones, tant de votants com de voluntaris, i això s’ha de tenir en compte, però , amb participacions del 20% a la consulta no crec que poden anar dient com ho fan alguns, que el independentisme es majoritari a la societat catalana. Al meu poble , va votar un 53% del cens electoral i d’aquests, un 88% va ser per la independència. Això si que crec que et dóna dret a parlar amb tota la raó. En quan a la manifestació, jo hi vaig veure molta gent, moltissima. Però crec que es passen un bon tros, els que diuen que hi havia un milió i mig de ciutadans. Després , ja em vist els resultats electorals, on l’independentisme ha perdut diputats. Vull dir amb tot això, que crec que es certa la importància del sobiranisme en aquests moments, però que s’hura de ser molt precís per donar-li la credibilitat que el pugui arribar a ser majoritari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *